Spletne strani OMV
Zapri

Samopostrežno pranje in sesanje

Samopostrežno pranje in sesanje Image

Samopostrežne avtopralnice na bencinskih servisih OMV omogočajo pranje brez gobe in krtače. Delujejo brez dotika vozila in odstranijo tudi najtrdovratnejšo umazanijo.

Recept za uspeh

  • Praškasta čistilna sredstva
  • Visok tlak okoli 100 barov
  • Topla voda (temperatura 50 °C)
  • Osmoza za lesk brez vodnih sledi

Navodila za pravilno pranje
Najprej iz držala izvlecite pištolo za pranje, nato vstavite kovanec.

1. Vroče čiščenje s šamponom (50 °C, tlak 100 barov)
Kombinacija visokotlačnega curka tople vode in intenzivnega čistilnega sredstva je metoda pranja, ki najbolj prizanaša laku avtomobila in zagotavlja temeljito čiščenje vozila tudi na težko dosegljivih mestih. S pranjem začnite pri dnu vozila, nato ga skrbno operite navzgor s šobo, ki je od pločevine oddaljena 10–20 cm.

2. Izpiranje (hladna voda, tlak 100 barov)
Odplakne šampon, ki se je pri prejšnjem koraku vezal na umazanijo. Vozilo najprej splakujte od zgoraj navzdol s šobo, oddaljeno 80–g 100 cm, nato ga posušite – najbolje na soncu.

3. Voskanje (50 °C, tlak 100 barov)
Postopek zaščite laka. Redno vroče voskanje zagotavlja vozilu brezmadežni sijaj. Vozilo oplaknite s programom vročega voskanja od vrha navzdol s šobo, oddaljeno 80–100 cm. Da bi preprečili sledi voska, ga še enkrat obdelajte s programom za izpiranje z osmozno vodo.

4. Sijajno svetleče izpiranje (hladna voda, tlak 100 barov)
Pri izpiranju z demineralizirano hladno vodo uporabljamo najčistejšo vodo z dodatkom leska, ki zagotavlja sušenje brez madežev. Vozilo oplaknite od vrha navzdol s šobo, oddaljeno 80–1 00 cm. Po izpiranju ostane na površini zaščitna voščena prevleka.

 

Za prijetno vožnjo sta pomembni tako lepa zunanjost kot tudi čista notranjost vozila.
V avtopralnicah OMV TOP WASH omogočamo uporabo zelo zmogljivih in visoko učinkovitih sesalnikov z izjemno sesalno močjo in enostavno uporabo, ki zagotavljajo čisto in spodobno notranjost vozila ter tako povečajo užitek in ugodje pri vožnji s čistim avtomobilom.

Iskalnik motornih olj