Domov Kontakt
Spletne strani OMV
Spletne strani OMV
Spletne strani OMV
OMV www.omv.com/en Avstrija www.omv.at/de-at Bolgarija www.omv.bg/bg-bg Češka www.omv.cz/cs-cz Nemčija www.omv.de/de-de Madžarska www.omv.hu/hu-hu Norveška www.omv.no/no-no Nova Zelandija www.omv.nz/en-nz Romunija www.omv.ro/ro-ro Srbija www.omv.co.rs/sr-rs Rusija www.omv.ru/ru-ru Slovaška www.omv.sk/sk-sk Tunizija www.omv.tn/ar-tn Turčiji www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae/en-ae
Spletne strani OMV Gas
OMV Gas www.omv-gas.com Avstrija www.omv-gas.at Nemčija www.omv-gas.de Madžarska www.omv-gas.hu Nizozemska www.omv-gas.nl
Zapri

Cene goriv

Svetovne cene nafte določa mednarodni naftni trg. Na oblikovanje prodajnih cen poleg svetovnih cen nafte vpliva tudi tečaj ameriškega dolarja. Vlada Republike Slovenije je skladno z Uredbo (Ur. list 69/2016) določila model, v katerem so opredeljeni vsi okviri za določitev zgornje meje prodajnih cen za 95-oktanski bencin (OMV MaxxMotion 95) in dizelsko gorivo (OMV Sprint Diesel) na vseh bencinskih servisih razen ob avtocestah in hitrih cestah. Model, ki je za omenjeni gorivi v veljavi od 9. 11. 2016 dalje, predvideva spremembo cen vsak drugi torek. Spremembe cen za OMV MaxxMotion 95 in OMV Sprint Diesel za vse bencinske servise - razen za servise ob avtocestah in hitrih cestah - so objavljane na tej strani.

V Sloveniji se maloprodajna cena naftnih derivatov oblikuje v skladu z Uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov (Ur. list št. 39/2020).

Cene za 98 ali več oktanski bencin (OMV MaxxMotion 100) in ekstra lahko kurilno olje (OMV futurPlus) se od 9. 4. 2016 oblikujejo prosto. Prav tako se od 9. 11. 2016 dalje prosto oblikujejo cene za 95-oktanski bencin (OMV MaxxMotion 95) in dizelsko gorivo (OMV Sprint Diesel in OMV MaxxMotion Diesel) na vseh servisih ob avtocestah in hitrih cestah. To pomeni, da se cene 100-oktanskega bencina OMV MaxxMotion 100, OMV MaxxMotion 95, ekstra lahkega kurilnega olja OMV futurPlus ter dizelskega goriva OMV Sprint Diesel in OMV MaxxMotion Diesel lahko spreminjajo poljubno in se lahko razlikujejo po posameznih bencinskih servisih OMV. Spremembe cen za OMV MaxxMotion 100 in OMV MaxxMotion 95, ekstra lahko kurilno olje OMV futurPlus ter dizelska goriva OMV Sprint Diesel in OMV MaxxMotion Diesel, ki veljajo za posamezen bencinski servis OMV, lahko preverite v našem Iskalniku bencinskih servisov in v mobilni aplikciji OMV Station finder na Google Play in App Store.

Cene goriv na bencinskih servisih OMV Slovenija (razen na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah), veljavne od 8. 9. 2020:

Gorivo  Cena (EUR/L) 
OMV MaxxMotion 95      1,000
OMV Sprint Diesel      1,000

Arhiv cen goriv

Iskalnik bencinskih servisov

Iskalnik motornih olj