Spletne strani OMV
Zapri

MaxxMotion 95

Če želite kar najbolje izkoristiti svoje vozilo, vam ni treba obiskati avtomehanične delavnice. Preprosto se odpeljite do najbližjega bencinskega servisa OMV in svoj rezervoar napolnite z gorivom MaxxMotion!

Gorivo MaxxMotion1 z inovativno formulo ohranja motor vašega avtomobila čist in odstrani nakopičene usedline iz motorja in šob za vbrizgavanje goriva. S pomočjo aktivnih sestavin izrazito pozitivno vpliva na delovanje motorja, s čimer se zmanjšajo emisije v izpušnih plinih, vaš avto pa učinkoviteje izkoristi vsako posamezno kapljico tega premium goriva. Vpliv na delovanje motorja je takojšen. Če imate radi svoj avtomobil, mu privoščite nekaj posebnega: OMV MaxxMotion Performance Fuels!

MaxxMotion 95 Image02

Zaščita pred korozijo
Gorivo OMV MaxxMotion vsebuje učinkovite zaviralce korozije, ki na kovinski površini ustvarijo zaščitno plast, kar preprečuje nastanek rje. Tako je celoten sistem za dovajanje goriva v avtomobilu zaščiten pred korozijo. S tem se podaljša tudi življenjska doba motorja.

Čistoča motorja in učinek čiščenja
Aktivne sestavine za nadzorovanje usedlin v gorivu se v sesalnem sistemu povežejo v makroskopsko zaščitno plast, ki preprečuje nabiranje delcev, s tem pa tudi preprečuje in zmanjšuje kopičenje plasti oblog. Znano je, da imajo obloge negativen učinek na mešanico zraka in goriva, kar lahko negativno vpliva na proces izgorevanja. Čist sesalni sistem izboljša mešanico zraka in goriva ter tako poskrbi za boljše izgorevanje. V motorjih z neposrednim vbrizgavanjem premium gorivo OMV MaxxMotion očisti šobe za vbrizgavanje. Tako poskrbi za optimalno razpršitev goriva v zgorevalno komoro motorja in večjo zmogljivost te vrste motorjev. Učinek je opazen že prvič, ko natočite gorivo MaxxMotion. Odstranjevanje oblog ohranja vaš motor čist in podaljša njegovo življenjsko dobo.

Na levi je sesalni ventil iz motorja, v katerem se je uporabljalo gorivo brez aditivov. Ventil prekriva plast črnih saj, ki so posledica več plasti ostankov izgorevanja in se prilepijo na kovinsko površino. Zaradi umazanega sesalnega ventila je proces izgorevanja v motorju moten. To lahko pripelje do težav pri vžigu in nižje skupne zmogljivosti motorja. V času življenjske dobe motorja lahko zaradi tega pride do povečanja emisij, nižje moči motorja in višje porabe goriva.

Na desni je sesalni ventil iz motorja, v katerem smo uporabili gorivo MaxxMotion. Zelo zmogljivi aditivi v gorivih MaxxMotion preprečujejo nabiranje oblog v sistemu za dovod goriva v motorju in jih celo odstranjujejo, s čimer zagotavljajo izjemno zaščito. Na površini sesalnega ventila ni mogoče videti oblog. Izhodna moč motorja, poraba goriva in količine emisij se bodo vrnili na ravn, ki je zelo blizu izvorni zmogljivosti motorja. Izjemna zaščita pomeni daljšo življenjsko dobo motorja.1

1Prednosti so odvisne od vozila, načina vožnje in tehničnega stanja motorja ter se nanašajo na primerjavo z gorivi brez dodanih aditivov, ki ustrezajo standardom EN 228.

MaxxMotion 95 Image03

Večja moč in učinkovitost1

Gorivo OMV MaxxMotion vsebuje aktivne sestavine za zmanjševanje trenja. Trenje med batnimi obročki in oblogami cilindra je zato manjše, kar vpliva na boljšo odzivno moč motorja in izkoristkek goriva. Rezultat pozitivnih vplivov na delovanje motorja je takojšen – učinek je opazen že po prvem točenju premium goriva.

Večji pospeški (OMV MaxxMotion 100)
Naše premium gorivo OMV MaxxMotion 100 vsebuje visokoodporne sestavine proti klenkanju, kar povečuje učinkovitost izgorevanja – še posebej pri zmogljivejših motorjih. Zaradi zgodnejših točk vžiga in višjega možnega kompresijskega razmerja so možni višji tlaki v cilindrih, višje temperature izgorevanja in posledično večja termalna učinkovitost procesa izgorevanja. S tem je zagotovljen boljši odziv moči in boljše pospeševanje.

1Prednosti so odvisne od vozila, načina vožnje in tehničnega stanja motorja ter se nanašajo na primerjavo z gorivi brez dodanih aditivov, ki ustrezajo standardom EN 228.

MaxxMotion 95 Image04

Čistoča motorja1

Premium gorivu OMV MaxxMotion je dodan vrhunski paket aditivov, ki  preprečuje in odstranjuje usedline iz šob za vbrizgavanje in iz vstopnih ventilov, s čimer se opazno zmanjša količina emisij. Detergenti v tem paketu aditivov učinkovito pripomorejo k povrnitvi zasnovane učinkovitosti motorja. Znano je, da imajo obloge negativen učinek na mešanico zraka in goriva, kar negativno vpliva na proces izgorevanja, zaradi česar se poveča količina emisij.

1Prednosti so odvisne od vozila, načina vožnje in tehničnega stanja motorja ter se nanašajo na primerjavo z gorivi brez dodanih aditivov, ki ustrezajo standardom EN 228.

1Prednosti so odvisne od vozila, načina vožnje in tehničnega stanja motorja ter se nanašajo na primerjavo z gorivi brez dodanih aditivov, ki ustrezajo standardom EN 228. Slike so simbolične. 

Iskalnik motornih olj