Spletne strani OMV
Zapri

OMV Sprint Diesel - nadstandardno dizelsko gorivo

OMV Sprint Diesel Image

Gorivo OMV Sprint Diesel je uveljavljeno nadstandardno dizelsko gorivo, primerno za vozila v vseh letnih časih. Njegove prednosti temeljijo na napredni tehnologiji aditivov, ki smo jo razvili posebej za dizelske motorje.

OMV Sprint Diesel v zimskem času

V obdobju od 15. 11. do 28. 2. je na naših bencinskih servisih na voljo dizelsko gorivo v kakovostni zimski različici – tako imenovano »zimsko dizelsko gorivo«. Temu zimskemu dizelskemu gorivu so dodani posebni aditivi, ki zmanjšujejo tvorbo kristalov parafina pri nizkih temperaturah in tako povečujejo odpornost tega »zimskega dizla« na mraz do -20 °C.

Običajno dizelsko gorivo lahko namreč pozimi povzroča težave z motorjem, saj se pri nižjih temperaturah v dizelskem gorivu tvorijo kristali parafina. Dizelsko gorivo tako najprej postane motno, nato pa z nadaljnjim zniževanjem temperature zamaši filter za gorivo – kar pa povzroči zastoj motorja.

Če pa se želite pripraviti na še nižje temperature – če je denimo napovedan val izjemnega mraza, avto ponoči parkirate na mrazu in v ledenem vetru ali se odpravljate na smučarski dopust – vam priporočamo naše dizelsko gorivo višje kakovosti OMV MaxxMotion Diesel.

Vsi podatki glede temperature so vrednosti CFPP v skladu s standardom EN 590.

Iskalnik motornih olj