Spletne strani OMV
Zapri

OMV Sprint Diesel - nadstandardno dizelsko gorivo

Gorivo OMV Sprint Diesel je uveljavljeno nadstandardno dizelsko gorivo, primerno za vozila v vseh letnih časih. Njegove prednosti temeljijo na napredni tehnologiji aditivov, ki smo jo razvili posebej za dizelske motorje.

Pripravljeni na zimo z gorivom OMV Sprint Diesel – zimska kakovost

Zimski OMV Sprint Diesel vsebuje aditiv za izboljšanje pretoka filtra za gorivo (flowimprover), ki vpliva na točko zamašitve filtra. Ta točka se ugotavlja z laboratorijskim testom, ki določa zmožnost filtriranja goriva v mrzlih pogojih.

Aditiv spremeni strukturo parafinov v gorivu tako, da preprečuje tvorjenje večjih parafinskih kristalov, zato se gorivo pri nizkih temperaturah brez težav filtrira skozi filter za gorivo.

Poleg tega je zimskemu gorivu OMV Sprint Diesel dodan tudi aditiv Wax Anti Settling Additive (WASA), ki upočasni umirjanje kristalov in tako izboljša delovanje vozila v mrzlih pogojih.

Zaradi tega postopka je OMV Sprint Diesel eno najzanesljivejših zimskih dizelskih goriv na trgu.

Zakaj mora biti dizelsko gorivo pripravljeno na zimo?

Tako kot vsa goriva je tudi dizelsko gorivo sestavljeno iz več različnih sestavin. Predvsem so to različni ogljikovodiki, med njimi tudi parafini.

Parafini so pri nizkih temperaturah nagnjeni k hitremu kristaliziranju. Temperaturo, pri kateri se pojavijo prvi kristali, imenujemo motnišče oziroma Cloud Point.

Z nižanjem temperature oziroma daljšo izpostavljenostjo goriva nizkim temperaturam se povečuje izločanje kristalov, ki lahko končno privede do zamašitve filtra goriva (Cold Filter Plugging Point - točka zamašitve filtra).

Zato mora biti dizelsko gorivo pripravljeno na zimo, saj s tem preprečimo zamašitev filtra za gorivo.

Iskalnik bencinskih servisov

Iskalnik motornih olj