Spletne strani OMV
Zapri
img_corona_intro

Bencinski servisi in ukrepi za zajezitev koronavirusa

Na naših bencinskih servisih veljajo nekateri ukrepi, ki jih povzemamo v nadaljevanju.

Vlada RS je v Uradnem listu, št. 51 z dne 13. 4. 2022, sprejela in objavila ukinitev obvezne uporabe zaščitne maske v zaprtih javnih prostorih, tako da te od 14. aprila 2022 dalje ob obisku bencinkih servisov niso več potrebne.

Bencinski servisi in trgovina

Urniki bencinskih servisov:  naši bencinski servisi so odprti ter vam omogočajo točenje goriva ter nakup izdelkov in storitev v naših priročnih trgovinah. Lokacije servisov in aktualne urnike lahko preverite v Iskalniku bencinskih servisov.  

Gostinski lokali

Naši gostinski lokali so odprti v skladu z urnikom posameznega bencinskega servisa.  Strežba jedi in pijač poteka nemoteno. Vse izdelke gostinskega asortimana pa vam lahko postrežemo tudi za s seboj.

Avtopralnice

Vse storitve avtopralnic Top Wash obratujejo, kar vključuje vse avtomatske in ročne avtopralnice ter sesalnike.

Ob obisku bencinskih servisov veljajo nekateri drugi higienski ukrepi in določene omejitve.

Zdravje zaposlenih na bencinskih servisih OMV, naših partnerjev na bencinskih servisih in naših gostov ima glavno prednost, zlasti v trenutnih razmerah. Upoštevanje že tako visokih higienskih standardov se nenehno spremlja in kontrolira.

 • Pri točenju goriva uporabljajte rokavice. Pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih je priporočena nošnja zaščitne maske (kirurške maske ali maske tipa FFP2 ), če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra.
 • Pred vstopom v trgovino ali toaletne prostore je priporočeno, da si nadenite zaščitno masko in razkužite roke. 
 • Bencinske servise obiščite samo, če se dobro počutite. Če se ne počutite dobro, imate vročino, kihate, kašljate ali težko dihate, vas prosimo, da svoj obisk preložite.
 • Ohranjajte zadostno razdaljo do zaposlenih in drugih gostov. (Priporočilo NIJZ – ohranjanje razdalje vsaj 1,5 metra med osebami.) 
 • Izdelek vzemite s police samo, če ga nameravate kupiti.
 • Pogovor pred blagajno naj bo čim krajši.
 • Po možnosti uporabljajte brezstične možnosti plačevanja.
 • V toaletne prostore vstopajte posamično. Prosimo vas, da za vstop počakate pred vhodom. Pred vstopom je priporočeno, da si nadenite zaščitno masko in razkužite roke.

Zaposleni na bencinskih servisih in oprema servisov:

 • Zaposleni na bencinskih servisih so odlično usposobljeni za vzdrževanje visokih higienskih standardov pri pripravi proizvodov in opravljanju storite ter si redno in temeljito umivajo roke z milom in razkužilom. Prav tako so zaščiteni z zaščitno masko.
 • Na vsa prodajna mesta smo postavili pleksi pregrade, ki zagotavljajo še dodaten element varnosti pri opravljanju storitev med gosti in našimi prodajalci.
 • Toaletne prostore razkužujemo vsaj enkrat na uro.

Zdravje zaposlenih na bencinskih servisih OMV je na prvem mestu. Vsi zaposleni izpolnjujejo pogoj PCT in imajo jasno navodilo, da ne prihajajo na delovno mesto, v kolikor imajo simptome, značilne za COVID-19.  V kolikor se ti simptomi pojavijo v času, ko je zaposleni na delovnem mestu, zaposlenega takoj pošljemo domov. Napotimo ga do osebnega zdravnika, naredimo seznam oseb, ki so bile z zaposlenim v tesnem kontaktu, ter jih pošljemo na test. Hkrati obvestimo NIJZ in servis preventivno razkužimo. 

Hvala vam, da spoštujete ukrepe, ki jih imamo vzpostavljene na naših bencinskih servisih, in tako pomagate ohranjati zdravje vseh nas.

Iskalnik motornih olj