Spletne strani OMV
Zapri

Bencinski servisi in ukrepi za zajezitev koronavirusa

Na naših bencinskih servisih veljajo nekateri ukrepi, ki jih povzemamo v nadaljevanju.

V skladu z epidemiološkimi ukrepi za zajezitev COVID-19 (UL RS pod št. 174/2021 dne 6. 11. 2021) morajo gostje, ki točijo gorivo na bencinskem servisu, izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani), če uporabljajo storitve oziroma kupujejo blago v zaprtih prostorih; torej znotraj bencinskih servisov. PCT pogoj ne velja za mlajše od 12 let. 

Od 23. 12. 2021 (UL RS pod št. 200/2021 dne 22.12.2021) velja omejitev števila oseb v zaprtih javnih prostorih na 10 m2 na osebo. Na vratih posameznih bencinskih servisov je navedeno, koliko oseb hkrati se lahko nahaja v notranjosti trgovine bencinskega servisa.

Vsem gostom se opravičujemo za morebitne nevšečnosti in prosimo za razumevanje.

Bencinski servisi in trgovina

Urniki bencinskih servisov:  naši bencinski servisi so odprti ter vam omogočajo točenje goriva ter nakup izdelkov in storitev v naših priročnih trgovinah. Lokacije servisov in aktualne urnike lahko preverite v Iskalniku bencinskih servisov.  

Gostinski lokali

Naši gostinski lokali so odprti v skladu z urnikom posameznega bencinskega servisa. Gostje morajo izpolnjevati pogoj PCT.  Strežba jedi in pijač je omejena na strežbo za mizami in sicer med 5. in 22. uro. Vse izdelke gostinskega asortimana pa vam lahko postrežemo za s seboj v času, ko je odprt bencinski servis.

Avtopralnice

Vse storitve avtopralnic Top Wash delujejo nemoteno, kar vključuje vse avtomatske in ročne avtopralnice ter sesalnike.

Ob obisku bencinskih servisov veljajo nekateri drugi higienski ukrepi in določene omejitve.

Zdravje zaposlenih na bencinskih servisih OMV, naših partnerjev na bencinskih servisih in naših gostov ima glavno prednost, zlasti v trenutnih razmerah. Upoštevanje že tako visokih higienskih standardov se nenehno spremlja in kontrolira.

 • Pri točenju goriva uporabljajte rokavice. Pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih je obvezna nošnja zaščitne maske (kirurške maske ali maske tipa FFP2 ), če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra.
 • Pred vstopom v trgovino ali toaletne prostore si obvezno nadenite zaščitno masko in razkužite roke. 
 • Bencinske servise obiščite samo, če se dobro počutite. Če se ne počutite dobro, imate vročino, kihate, kašljate ali težko dihate, vas prosimo, da svoj obisk preložite.
 • Ohranjajte zadostno razdaljo do zaposlenih in drugih gostov. (Priporočilo NIJZ – ohranjanje razdalje vsaj 1,5 metra med osebami.) 
 • Izdelek vzemite s police samo, če ga nameravate kupiti.
 • Pogovor pred blagajno naj bo čim krajši.
 • Po možnosti uporabljajte brezstične možnosti plačevanja.
 • V toaletne prostore vstopajte posamično. Prosimo vas, da za vstop počakate pred vhodom. Pred vstopom nadenite zaščitno masko in si razkužite roke.

Zaposleni na bencinskih servisih in oprema servisov:

 • Zaposleni na bencinskih servisih so odlično usposobljeni za vzdrževanje visokih higienskih standardov pri pripravi proizvodov in opravljanju storite ter si redno in temeljito umivajo roke z milom in razkužilom. Prav tako so zaščiteni z zaščitno masko.
 • Na vsa prodajna mesta smo postavili pleksi pregrade, ki zagotavljajo še dodaten element varnosti pri opravljanju storitev med gosti in našimi prodajalci.
 • Toaletne prostore razkužujemo vsaj enkrat na uro.

Zdravje zaposlenih na bencinskih servisih OMV je na prvem mestu. Vsi zaposleni izpolnjujejo pogoj PCT in imajo jasno navodilo, da ne prihajajo na delovno mesto, v kolikor imajo simptome, značilne za COVID-19.  V kolikor se ti simptomi pojavijo v času, ko je zaposleni na delovnem mestu, zaposlenega takoj pošljemo domov. Napotimo ga do osebnega zdravnika, naredimo seznam oseb, ki so bile z zaposlenim v tesnem kontaktu, ter jih pošljemo na test. Hkrati obvestimo NIJZ in servis preventivno razkužimo. 

Hvala vam, da spoštujete ukrepe, ki jih imamo vzpostavljene na naših bencinskih servisih, in tako pomagate ohranjati zdravje vseh nas.

Iskalnik bencinskih servisov

Iskalnik motornih olj