Spletne strani OMV
Zapri

Fairtrade - pravična trgovina

VIVA fairtrade

Fairtrade in VIVA – za najboljši okus kave!

Najboljša kakovost ni samo rezultat uporabe visokokakovostnih surovin. Prav tako zahteva pošteno plačilo za družine malih pridelovalcev, ki si vsak dan prizadevajo zagotoviti to kakovost. Oznaka FAIRTRADE zagotavlja našo skrb za okolje in pošteno plačilo pridelovalcem kave. 

Kombinacija izbranih visokokakovostnih »pravičnih« kavnih zrn in našega značilnega italijanskega postopka nežnega praženja je ključ do edinstvenega okusa kave VIVA CAFÉ, ki mu enostavno ni para. Sveže pripravljena kava z žlahtno kremo zagotavlja popolno kavno doživetje.

FAIRTRADE - pravična trgovina Image

Kaj je FAIRTRADE – pravična trgovina?

Cilj pravične trgovine FAIRTRADE je zmanjšati neenakost v globalni ekonomiji in zagotoviti pravično plačilo družinam pridelovalcev. Standardi FAIRTRADE so orodje za uresničevanje teh sprememb. Predstavljajo namreč ogrodje za družbeni, okolijski in gospodarski razvoj pridelovalcev ter zahtevajo plačilo stalnih cen in dodatkov za investicije, ki koristijo skupnostim

Z nakupom izdelkov z oznako FAIRTRADE pomagate uspeti zadrugam pridelovalcev kave. Neodvisna oznaka FAIRTRADE označuje, da surovine prihajajo iz pridelovalnih organizacij, ki zagotavljajo skladnost z družbenimi, okolijskimi in gospodarskimi standardi.

Oznako FAIRTRADE lahko nosijo le izdelki, ki ustrezajo mednarodnim standardom pravične trgovine FAIRTRADE.

Pet razlogov za kavo FAIRTRADE

  • Najnižje cene, določene s programom FAIRTRADE, niso odvisne od nihanj trga in tako zagotavljajo varnostno mrežo ter krijejo povprečne stroške trajnostne pridelave.
  • Višja plačila za izdelke FAIRTRADE prispevajo k družbenim projektom,  infrastrukturi in izobraževanju – na primer, omogočajo izboljšanje kakovosti in izgradnjo šol ter zdravstvenih domov.
  • Prisilno delo in izkoriščevalsko otroško delo sta prepovedana.
  • Spodbujajo se okolju prijazne metode pridelave, saj višje plačilo pomeni organsko pridelavo, prepoved genetsko spremenjenih semen, manjšo uporabo pesticidov, manj odpadka ter zaščito voda in pragozda.
  • Promocija in pomoč uspehu majhnih pridelovalcev: kredite lahko pridelovalci dobijo še pred obrano letino, na voljo so demokratične strukture in boljši delovni pogoji v skladu s kriteriji Mednarodne organizacije dela (ILO).

Iskalnik motornih olj