Spletne strani OMV
Zapri
img_motoroil_900x300

Motorna olja OMV

Motorna olja OMV bodo zagotovo izpolnila vaše potrebe ne glede na izzive, s katerimi se soočate. Da bi vam ponudili najboljše za vaš avtomobil, smo pri proizvodnji naših izdelkov upoštevali najnovejše tehnološke inovacije na tem področju. Motorna olja OMV predstavljajo visokokakovostno rešitev za vse vrste motorjev. 

S klikom na gumb OK in prehodom na vsebino zunanjega ponudnika potrjujete uporabo piškotkov tega ponudnika. OMV ni odgovoren za te piškotke v smislu GDPR. Za podrobnosti o piškotkih zunanjih ponudnikov si oglejte njihove informacije o varstvu podatkov. 

AVTOMOBILI

Motorno olje OMV Premium NT 5W-40
 

MOTORNO OLJE OMV PREMIUM NT SAE 5W-40 je sintetično olje, izdelano skladno z najsodobnejšimi tehnologijami in mazivi ter zasnovano za mazanje motorjev v sodobnih avtomobilih in lahkih gospodarskih vozilih. To olje za vse letne čase je priporočljivo za visokozmogljive bencinske in dizelske motorje, namenjene uporabi v širokem temperaturnem razponu in spremenljivih razmerah.

Prednosti:

 • napredna zaščita pred obrabo in korozijo
 • izjemne lastnosti pri nizkih temperaturah
 • izjemna zaščita pred obrabo

  Specifikacije: 
  ACEA A3/B4, API SN/CF, ILSAC GF-3.

  Izpolnjene zahteve: 
  BMW Lonlife-01, FIAT 9.55535-M2/N2, Opel GM-LL-B-025, PORSCHE A40, PSA B71 2296, RENAULT RN 0710/0700, MB 226.5.

  Odobritve:
  MB-odobritev 229.5, VW 502 00/505 00.

Motorno olje OMV Special C2/C3 SAE 5W-30
 

Motorno olje OMV Special C2/C3 SAE 5W-30 je motorno olje na sintetični osnovi, ki zagotavlja izjemne zmogljivosti in nizko vsebnost SAPS (sulfatnega pepela, fosforja in žvepla). Njegovi aditivi omogočajo zelo visoko trpežnost, zaščito pred obrabo, izjemne zmogljivosti pri nizkih temperaturah in zmanjšane emisije nevarnih izpušnih plinov. To motorno olje najnovejše generacije za vse letne čase je združljivo s katalizatorji ter zasnovano za bencinske in dizelske avtomobilske motorje ter dizelske motorje v lahkih gospodarskih vozilih. Združljivo je s sistemi za zmanjšanje izpustov, torej s filtri trdnih delcev v dizelskih motorjih (DPF) in tristranskimi katalizatorji (TWC) pri bencinskih motorjih. Olje združuje najpogostejše industrijske specifikacije, ki jih upoštevajo proizvajalci originalne opreme v Evropi – C2 in C3.

Prednosti:

 • vrhunska zaščita pred obrabo, korozijo in oblogami
 • odlična stabilnost pri visokih temperaturah
 • podaljšanje življenjske dobe sistemov za obdelavo izpušnih plinov

  Specifikacije:
  ACEA C2/C3-16, API SN.

  Izpolnjene zahteve: 
  MB 229.31, GM-LL-A-025/GM-LL-B-025, BMW Longlife-04.

  Odobritve:
  MB-odobritev 229.51, MB-odobritev 229.52, VW 505 01/505 00.

Motorno olje OMV Special UP SAE 5W-30
 

Motorno olje OMV SPECIAL UP SAE 5W-30 je sintetično motorno olje, razvito za vozila Volkswagen, Audi, Seat in Škoda z bencinskimi in dizelskimi motorji ter podaljšanim intervalom menjave olja (EODI). V celoti je združljivo s filtri trdnih delcev v dizelskih motorjih (DPF) in dodatnimi sistemi za zmanjšanje izpustov. Primerno je tudi za napredne bencinske motorje z neposrednim vbrizgom goriva FSI in TSI.

Prednosti:

 • najnovejša tehnologija aditivov
 • izjemna tekočnost pri zelo nizkih temperaturah
 • dolgi intervali menjave olja

  Specifikacije:
  ACEA C3, API SN.

  Izpolnjene zahteve:
  BMW Longlife-04, MB 229.51, Porsche C30.

Motorno olje OMV Universal Top Up
 

Motorno olje OMV UNIVERSAL TOP UP je povsem sintetično motorno olje, primerno za avtomobile z bencinskim in dizelskim motorjem ter lahka gospodarska vozila. Združljivo s filtri trdnih delcev v dizelskih (DPF) in bencinskih motorjih (GPF). Zaradi visokozmogljivih sintetičnih komponent je olje primerno za najrazličnejše obratovalne temperature, ponuja zelo dobre lastnosti viskoznosti ter toplotno in oksidacijsko stabilnost. Združljivo je z vsemi mineralnimi olji in različnimi materiali tesnil, kovinami, pnevmatikami itn. Olje je zaradi svoje sestave najboljša izbira, ko že zasveti lučka za olje na armaturni plošči, pri roki pa nimate olja, ki ga priporoča priročnik za uporabo vozila.

Motorno olje OMV Classic SAE 15W-40
 

Motorno olje OMV CLASSIC SAE 15W-40 je vsestransko motorno olje za vse letne čase, namenjeno uporabi v avtomobilih z dizelskimi ali bencinskimi motorji. To motorno olje je primerno za trenutne bencinske motorje in avtomobile na plin. Uporabljati ga je mogoče tudi pri dizelskih motorjih, katerih proizvajalci priporočajo uporabo mazalnih olj, ki izpolnjujejo zahteve zmogljivosti API CF.

Specifikacije:
ACEA A3/B3, API SL/CF.

MOTORNO OLJE OMV Economic SAE 15W-40
 

Motorno olje OMV ECONOMIC SAE 15W-40 je vsestransko motorno olje za vse letne čase, namenjeno uporabi v avtomobilih z dizelskimi ali bencinskimi motorji. Zasnovano je posebej za mazanje trenutnih bencinskih in dizelskih motorjev.

Specifikacije:
ACEA A3/B3, API SL/CF.

Izpolnjene zahteve:
MB 229.1, VW 501 00/505 00.

MOTORNO OLJE OMV Extra SAE 10W-40
 

Motorno olje OMV EXTRA SAE 10W-40 je motorno olje za vse letne čase s sintetično tehnologijo in edinstveno sestavo. V njem so uporabljene posebne osnovne komponente in napredna tehnologija aditivov. Končni izdelek izpolnjuje najnovejše zahteve, ki jih proizvajalci originalne opreme predpišejo za mazalna olja za dizelske in bencinske motorje. Olje je zasnovano za sodobne dizelske in bencinske motorje v avtomobilih in lahkih gospodarskih vozilih z neposrednim vbrizgom goriva pod visokim tlakom, ki so opremljena s turbopolnilnikom. Ta izdelek je posebej zasnovan za izpolnjevanje zahtev in potreb največjih proizvajalcev originalne opreme ter zagotavlja zaščito pred obrabo celotno življenjsko dobo motorja.

Specifikacije:
ACEA A3/B4-16, API SN/CF.

Izpolnjene zahteve:
PSA B71 2300, RENAULT RN 0700/0710, MB 226.5, VW 502 00/505 00.

MOTOCIKLI

MOTORNO OLJE OMV Motorbike 2T​


MOTORNO OLJE OMV MOTORBIKE 2T je sintetično motorno olje za dvotaktne motorje. Zasnovano je za mazanje dvotaktnih bencinskih motorjev v avtomobilih, motociklih, motornih kolesih, mopedih, skuterjih, motornih saneh, motokultivatorjih, motornih žagah in podobno s »predhodnim mešanjem«, ki uporabljajo osvinčeno ali neosvinčeno gorivo.

Specifikacije:
API TC, ISO-L-EGD, JASO FD. 

Izpolnjene zahteve:
TISI.

Motorno olje OMV 2T
 

MOTORNO OLJE OMV 2T je mineralno olje z nizko vsebnostjo pepela, zasnovano za mazanje s »predhodnim mešanjem« v običajnih starejših dvotaktnih in zračno hlajenih bencinskih motorjih, ki se uporabljajo v avtomobilih, motociklih, motornih kolesih, mopedih, motokultivatorjih, motornih žagah in podobno.

Specifikacije:
TCI API.

TOVORNA VOZILA

OMV TRUCK BLUE ET SAE 10W-40

OMV TRUCK BLUE ET SAE 10W-40 je vrhunsko sintetično olje, razvito za mazanje visokozmogljivih dizelskih motorjev. Izdelano je skladno z najnovejšimi mednarodnimi standardi za emisije izpušnih plinov iz dizelskih motorjev Evro III, Evro IV, Evro V in Evro VI, zlasti pri vozilih, opremljenih s filtrom trdnih delcev za dizelske motorje (DPF) in/ali tehnologijo EGR/SCR. Aditivi za nizko vsebnost pepela zagotavljajo, da gre za olje vrhunske kakovosti, kar omogoča podaljšane intervale menjave olja skupaj z zelo učinkovito zaščito kakovosti zraka in varstvom okolja. Močno zmanjšuje emisije delcev in preprečuje motnje v delovanju filtrov delcev.

Specifikacije:
ACEA E6/E7/E9, API CI.

Izpolnjene zahteve:
CATERPILLAR ECF-1A, CUMMINS CES 20076/77, DAF HP-2, DEUTZ DQC IV-10 LA, JASO DH-2, MACK EO-N, MACK EO-M Plus, MAN 3271-1, MTU tip 3.1, RENAULT RGD, RXD, RENAULT RLD-2, SCANIA Low Ash, VOLVO CNG, VOLVO VDS-3, ZF TE-ML 03A, 07D.

DRUGA MAZIVA / MAZALNA SREDSTVA

OMV ATF DIII
 

OMV ATF D III je olje za samodejne menjalnike, izdelana iz izbranih visokokakovostnih surovin na podlagi sintetične tehnologije in posebej razvitega sistema naprednih aditivov. Olje je namenjeno mazanju samodejnih menjalnikov v avtomobilih in lahkih gospodarskih vozilih, kombijih, avtobusih, tovornih vozilih in drugih strojih, ki zahtevajo uporabo menjalniškega olja DEXRON III. Uporabljati ga je mogoče tudi v ročnih menjalnikih, menjalnikih s servomehanizmom in hidravličnih sistemih v avtomobilih, gospodarskih in terenskih vozilih, kmetijskih in gradbenih strojih ter opremi.

Specifikacije:
Dexron III, Allison C4.

Izpolnjene zahteve:
CATERPILLAR TO-2, FORD MERCON®, MB 235.2, FORD ESP-M2C 166-H, FORD ESP + M2C138-CJ.

Iskalnik motornih olj