Spletne strani OMV
Zapri

Navodila za oddajo in prevzem paketov

Oddaja paketov na bencinskih servisih OMV

img_gls_znak

1. Paket ustrezno zapakirajte, pri čemer upoštevajte spodnja navodila o pakiranju.

2. Paket prinesite na enega od izbranih bencinskih servisov OMV, kjer je omogočena storitev pošiljanja paketov.

3. Paket oddajte zaposlenemu na bencinskem servisu, ki vam bo izročil potrdilo o sprejemu paketa s kodo, ki jo lahko uporabite za sledenje svoje pošiljke na spletni strani GLS Slovenija.

4. S tem bo vaš paket dostavljen na želeni naslov hitro in zanesljivo.

Prevzem pošiljk na bencinskih servisih OMV

1. Če vas ob dostavi paketa, oddanega preko GLS Slovenija, ne bo doma, vas bo kurir obvestil, da lahko paket prevzamete na najbližjem bencinskem servisu OMV.

2. Kadarkoli v roku naslednjih 5 delovnih dni se z obvestilom in osebnim dokumentom oglasite na bencinskem servisu, kjer vam bodo zaposleni izročili vaš paket.

3. Če v roku 5 delovnih dni paketa ne boste dvignili, ga bomo vrnili na naslov pošiljatelja.

Na tak način je možno prevzeti tudi pakete z odkupnino.

Navodila za pakiranje paketov

Izmerjen obseg paketa (najdaljša stran + dvakratnik seštevka obeh krajših strani) lahko znaša največ 3 m, pri čemer je lahko:

  • maksimalna višina 60 cm
  • maksimalna širina 80 cm
  • maksimalna dolžina 200 cm
  • maksimalna teža 40 kg

Vrsto in način pakiranja izberite glede na lastnosti blaga, ki ga pošiljate, pri tem pa upoštevajte naslednje lastnosti varnega pakiranja:

1. Zunanja embalaža: osnova za primerno zunanjo embalažo je kakovostna škatla iz dvoslojnega (v primeru težjih pošiljk iz troslojnega) valovitega kartona, ki dobro prenaša tudi ekstremne vremenske razmere.
2. Notranja embalaža: če prazen prostor v notranjosti kartonaste škatle zapolnimo z ustreznim polnilom, potem se blago v paketu ne bo premikalo in bomo s tem preprečili morebitno nastalo škodo.
3. Uporaba lepilnega traku: pri pošiljanju večjega ali težjega paketa priporočamo uporabo močnejšega lepilnega traku ali večkratno prelepitev z lepilnim trakom.

Pred oddajo paketa preverite še dodatna navodila o pakiranju in Splošne pogoje poslovanja in zavarovanja.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete tudi na klicni center (01) 500 11 90.

Splošni pogoji poslovanja podjetja GLS Slovenia, ki veljajo tudi za poslovne stranke GLS Parcel Shop in njihove podizvajalce pri neposredni prodaji (PDF, 139,4 KB)

Iskalnik motornih olj