Domov Kontakt
Spletne strani OMV
Spletne strani OMV
Spletne strani OMV
Skupina OMV www.omv.com Avstrija www.omv.at Bolgarija www.omv.bg Češka www.omv.cz Nemčija www.omv.de Madžarska www.omv.hu Norveška www.omv.no Nova Zelandija www.omv.nz Romunija www.omv.ro Srbija www.omv.co.rs Rusija www.omv.ru Slovaška www.omv.sk Tunizija www.omv.tn Turčiji www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae
Spletne strani OMV Gas
OMV Gas www.omv-gas.com Avstrija www.omv-gas.at Nemčija www.omv-gas.de Madžarska www.omv-gas.hu Nizozemska www.omv-gas.nl
Spletne strani Borealis
Skupina Borealis www.borealisgroup.com
Zapri

Impresum, pravno obvestilo, varovanje podatkov in razkritje

Z obiskom spletne strani OMV Slovenija potrjujete, da ste s pravnim obvestilom seznanjeni in z njim soglašate. Vsi uporabniki spletne strani uporabljajo na lastno odgovornost.

Za namene bralcu prijazne pretočnosti besedila se na naših spletnih straneh uporabljajo glede na spol nevtralni izrazi. Besede, kot sta "zaposlen" ali "partner", niso vezane na spol.

Ponudnik storitev, izdajatelj in nosilec medija: OMV Slovenija, d.o.o.
Sedež družbe: Ulica 15. maja 19, 6000 Koper
Tel.: +386 5 66 33 300
E-naslov: info.slovenia@omv.comhttps://www.omv.si

Z obiskom te strani se strinjate, da je za vas pravno zavezujoče naslednje:

Izraz "OMV" vključuje družbo OMV Slovenija Če se karkoli od spodaj navedenega nanaša samo na določene družbe in pravne osebe, se te družbe in pravne osebe izrecno navedejo.

Besedilo v nadaljevanju ne velja, če in v obsegu, v katerem je v nasprotju z zavezujočim pravom.

OMV si po najboljših močeh prizadeva zagotavljati točnost in popolnost informacij, objavljenih na tej spletni strani. Kljub temu se lahko pojavijo nenamerne ali naključne napake, za katere se opravičujemo.

OMV ne daje nobenih zagotovil in jamstev glede informacij, ki so objavljene na tej spletni strani, vključno z zunanjimi hipertekstovnimi povezavami in drugo vsebino, ki se lahko posredno ali neposredno uporablja preko spletne strani OMV. OMV si tudi pridržuje pravico do sprememb in dopolnitev na spletni strani brez predhodnega obvestila. OMV ne prevzema nikakršne odgovornosti za napake in opuščene podatke na spletni strani OMV. Uporabnik prevzema vso odgovornost za sprejemanje odločitev na podlagi informacij, ki so objavljene na spletni strani OMV. OMV ne prevzema nikakršne odgovornosti za posredno, neposredno ali drugo izgubo, ki iz kakršnegakoli razloga nastane zaradi posredne ali neposredne uporabe informacij, ki so objavljene na spletni strani OMV.

OMV ne zatrjuje in ne jamči za neprekinjeno delovanje brez napak funkcij in storitev, ki jih vsebuje spletna stran OMV, za odpravo napak in za odsotnost virusov in drugih škodljivih elementov na spletni strani OMV oziroma na strežniku, na katerem spletna stran OMV gostuje. OMV v obsegu, ki ga dovoljuje zakon, ne odgovarja za škodo, ki nastane zaradi slabega delovanja ali nedelovanja spletne strani OMV oziroma katerekoli z njo povezane storitve in tehnične naprave. Nobene informacije, ki so objavljene na spletni strani OMV, ne predstavljajo povabila, ali spodbujanja k nakupu, ali trgovanju z delnicami in drugimi vrednostnimi papirji OMV ter potrdili o lastništvu (ADR), niti na to ne namigujejo. Vse navedene določbe veljajo tudi za programske rešitve, ki se jih lahko prenese ali pa so neposredno ali posredno dostopne na spletni strani OMV Slovenija. V kolikor (hiper)povezave omogočajo dostop do programskih rešitev tretje osebe, veljajo pogoji, kot jih je določil ponudnik programske rešitev, in jih je potrebno upoštevati.

Razen če ni določeno drugače, je OMV izključni lastnik avtorskih pravic za strani in vsebine, ki so objavljene na spletni strani OMV, in materiale, ki se uporabljajo za spletno stran OMV. Za zgoraj navedeno se nobeni tretji strani ne izdajajo licence in druge pravice (kot so lastninske pravice, pravice industrijske lastnine in avtorske pravice). Reprodukcija strani in vsebin na spletni strani OMV je dovoljena samo za osebno uporabo in informiranje uporabnika. Vse druge oblike reprodukcije in uporabe so strogo prepovedane. Nadaljnja uporaba razločevalnih elementov OMV (kot so blagovne znamke in logotipi OMV) je izrecno prepovedana, ne glede na to, ali se razločevalni elementi OMV uporabljajo skupaj s simbolom ® ali ™, kar velja še zlasti za registrirano trgovsko znamko OMV.

Zgornja določila veljajo tudi za posredne ali neposredne prenose oziroma uporabo programske opreme preko spletne strani OMV. Če zunanje hipertekstovne povezave zagotavljajo dostop do programske opreme tretjih oseb, zanjo veljajo splošni pogoji uporabe lastnikov programske opreme in njihove pravice s tem v zvezi.

OMV se zavezuje spoštovati vašo zasebnost z ravnanjem v skladu z vsemi veljavnimi zakoni in predpisi o varovanju osebnih podatkov, vključno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (EU) 2016/679 (v nadaljnjem besedilu "GDPR").

Namen te politike in splošnih pogojev te spletne strani ter drugih dokumentov, na katere se ta politika sklicuje, vas je seznaniti z osebnimi podatki, ki jih zbiramo o vas oziroma katere nam zagotovite preko te spletne strani, in vam predstaviti, kako jih obdelujemo. Prosimo vas, da si besedilo v nadaljevanju natančno preberete, da boste razumeli naša stališča in prakse glede vaših osebnih podatkov in njihove obdelave.

5.1 Kdo smo

Upravljavec podatkov je družba OMV Slovenija, d. o. o. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi z obdelavo svojih podatkov, se obrnite na odgovorno osebo za varstvo osebnih podatkov:

Iris Ščulac  

OMV Slovenija, d.o.o.
Ulica 15. Maja 19
6000 Koper

Tel.: +386-5-663 33 00
e-mail: privacy.si@omv.com

5.2 Katere osebne podatke obdelujemo, s kakšnim namenom in na kakšni podlagi?
Družba pri upravljanju te spletne strani zbira določene podatke (v nadaljnjem besedilu "osebne podatke") v zvezi z določenimi ali določljivimi posamezniki, ki jih uporabniki te spletne strani zagotavljajo neposredno (npr. ime, priimek, naslov, naslov e-pošte, telefonska številka) ali posredno (npr. IP-naslov). Osebne podatke obdelujemo za namene in na pravnih podlagah, navedenih v nadaljevanju:

5.2.1 Brskanje po spletni strani. Uporaba piškotkov
Ob vsakem vašem obisku spletne strani uporabljamo piškotke, s katerimi samodejno zbiramo tehnične podatke, s katerimi je mogoče prepoznati uporabnika, kot so IP-naslov, vrsta spletnega brskalnika, ki se uporablja za brskanje po spletni sistem, vaš operacijski sistem, domensko ime ali strežnik, preko katerega uporabniki brskate po spletni strani.

Glavni namen uporabe piškotkov je omogočiti vam boljše pregledovanje vsebin na spletni strani in za namene oglaševanja, s čimer vam zagotavljamo vsebine, ki so prilagojene vašim zanimanjem in preferencam. V ta namen uporabljamo piškotke za personalizirano in relevantno izkušnjo med brskanjem spletne strani in za razumevanje vaših interakcij z našimi oglaševalskimi vsebinami.

Za več informacij o uporabi piškotkov na tej spletni strani, v katere namene jih uporabljamo in kako jih lahko nadzorujete in/ali onemogočite, glejte našo Politiko piškotkov.

5.2.2 Odgovarjanje na vaša vprašanja, zahtevke in reklamacije
Vaše osebne podatke, kot so vaše ime in priimek, naslov e-pošte, telefonska številka in druge podatke, ki nam jih lahko posredujete v medsebojni korespondenci, bomo obdelovali za namene odgovarjanja na vaša vprašanja, zahtevke in reklamacije, odvisno od komunikacijskega kanala, preko katerega boste z nami vzpostavili stik, kot je opisano v nadaljevanju.

Pravna podlaga

Odgovarjanje na vaša vprašanja, zahtevke in reklamacije po elektronski pošti in telefonu. Obdelava podatkov temelji na zakonitem interesu zagotavljanja odgovorov na vaša vprašanja, zahtevke in reklamacije.

5.2.3 Promocijske akcije
OMV bo obdeloval osebne podatke, ki jih bo prejel od vas, ko boste izpolnili obrazce za sodelovanje na naši spletni strani in podobne obrazce za namene organizacije promocijskih akcij in/ali nagradnih iger za zmagovalce ter za analizo učinkovitosti promocijskih akcij. Vaše sodelovanje v naših promocijskih akcijah in/ali nagradnih igrah je prostovoljno. Zato se sami odločite, ali nam boste posredovali svoje osebne podatke z izpolnitvijo obrazcev za sodelovanje na naši spletni strani in podobnih obrazcev v skladu s pravili promocijskih akcij in/ali nagradnih iger.

Namen in pravna podlaga

a. Organizacija promocijskih akcij in/ali nagradnih iger: zakoniti interes, soglasje.

b. Obdelava podatkov zmagovalcev promocijskih akcij za namene podelitve nagrade: zakoniti interes, soglasje, izpolnitev zakonske obveznosti (v primeru poročanja za davčne namene o nagradah/dobitkih v nagradnih igrah).

Ime, priimek, fotografijo in druge osebne podatke zmagovalcev promocijskih akcij in/ali nagradnih iger bomo na naši spletni strani objavili izključno s predhodnim soglasjem sodelujočih v posamezni nagradni igri (soglasje s potrditvijo pogojev vsake posamezne nagradne igre).

5.2.4 Sporočila direktnega trženja
OMV lahko obdeluje osebne podatke za seznanjanje z našimi izdelki in storitvami, promocijskimi akcijami in za prijavo na prejemanje e-novic. Vaši osebni podatki se bodo v ta namen praviloma obdelovali izključno za namene direktnega trženja na podlagi vašega soglasja in uporabe komunikacijskih kanalov (npr. e-pošte, SMS-sporočil itd.), na katere ste pristali takrat, ko ste dali soglasje za zgoraj navedeno. Če ste nam posredovali svoj naslov e-pošte ob nakupu izdelka ali storitve, ga lahko uporabljamo v skladu z veljavnimi zakonskimi določili, ki nam omogočajo, da vam na podlagi našega zakonitega interesa in vašega posredovanja naslova e-pošte posredujemo komercialna sporočila o podobnih izdelkih in storitvah. Vsako tržno sporočilo, ki vam ga lahko pošljemo, bo vsebovalo tudi možnost, da se odjavite od prejemanja sporočil.

Kategorije obdelanih podatkov

Pravna podlaga

a. Komercialna sporočila o podobnih izdelkih in storitvah. Naslov e-pošte, posredovan ob nakupu izdelka ali storitve družbe. Zakoniti interes, soglasje.

b. Druga sporočila direktnega trženja, kot to določi predmet podatkov na podlagi svojega soglasja s posredovanjem imena, priimka, naslova e-pošte, telefonske številke.

5.2.5 Ankete, raziskave o zadovoljstvu strank in povratne informacije od strank
Vaše osebne podatke bomo obdelovali na podlagi vaše odločitve, da sodelujete v naših anketah in študijah trga, raziskavah o zadovoljstvu strank in ob prejemu vaših povratnih informacij o naših izdelkih in storitvah. Zgoraj navedeni osebni podatki se bodo obdelovali izključno za zgornji namen in na podlagi vašega soglasja. Legitimni interes za njihovo obdelavo v tem primeru je pomoč pri razumevanju potreb in pričakovanj naših strank o izdelkih in storitvah družbe. Vaše sodelovanje v anketah in študijah trga je prostovoljno. Zato se z izpolnitvijo obrazcev za sodelovanje na spletni strani in podobnih obrazcev za posamezne ankete in raziskave sami odločite, ali nam boste posredovali svoje osebne podatke (kot so vaše ime in priimek, podatki o vaših preferencah in nakupovalnih navadah oziroma drugi osebni podatki, ki jih lahko posredujete).

Namen in pravna podlaga

Ankete in raziskave trga, raziskave o zadovoljstvu strank oziroma povratne informacije o naših izdelkih in storitvah: soglasje, zakoniti interes.

Avtomatizirano sprejemanje odločitev in oblikovanje profilov

Na osebnih podatkih, o katerih je govora v tem besedilu, se ne izvajata avtomatizirano sprejemanje odločitev in oblikovanje profilov.

5.3 Komu razkrivamo vaše osebne podatke?

Družba za zgoraj navedene namene uporablja storitve različnih izvajalcev.

Nekateri od njih so tudi sami upravljavci podatkov, kot sta Google in Facebook.

Drugi so tretje osebe, ki ne obdelujejo podatkov, vendar imajo lahko dostop do njih pri izvajanju svojih nalog in sodelovanju z družbo, kot so družbe za izvajanje del tehničnega vzdrževanja, finančni in pravni revizorji.

Zgoraj navedeni podatki se lahko posredujejo ali dajo na razpolago tretjim osebam v naslednjih situacijah: (i) javnim organom, revizorjem in ustanovam, ki so pristojni za izvajanje inšpekcijskega nadzora nad poslovanjem in premoženjem družbe, ki od družbe zahtevajo predložitev podatkov, do katerih so upravičeni na podlagi zakonskih obveznosti družbe; ti javni organi in ustanove so lahko: (ii) za ravnanje v skladu z zakonskimi zahtevami oziroma za zaščito pravic in premoženja naše družbe, drugih pravnih in fizičnih oseb na podlagi sklepov sodišč; (iii) prevzemnikom družbe, v primeru da se poslovanje družbe deloma ali v celoti prenese nanje in da so osebni podatki oseb, na katere se ti nanašajo, del premoženja, ki predstavlja predmet posla. Poleg tega lahko za namene obdelave, ki so določeni zgoraj, posredujemo vaše osebne podatke družbam iz Skupine OMV, ki prejmejo od OMV ustrezna navodila glede obdelave vaših osebnih podatkov.

OMV lahko vaše osebne podatke posreduje naslednjim fizičnim in pravnim osebam:

a) OMV lahko za namene brskanja po spletni strani in uporabe piškotkov pošlje vaše osebne podatke analitikom in ponudnikom spletnih iskalnikov za izvajanje vzdrževalnih storitev na naši spletni strani;

b) OMV lahko za namene odgovarjanja na vaša vprašanja, zahtevke in reklamacije posreduje vaše osebne podatke našim klicnim centrom;

c) OMV lahko za namene organiziranja in upravljanja promocijskih akcij ter analiziranja njihove učinkovitosti posreduje vaše osebne podatke oglaševalskim in marketinškim agencijam ter agencijam za digitalne in družbene medije;

č) OMV lahko za namene pošiljanja sporočil direktnega trženja pošlje vaše osebne podatke oglaševalskim in marketinškim agencijam, ki v našem imenu pošiljajo sporočila;

d) OMV lahko za namene izvajanja anket, raziskav trga, raziskav o zadovoljstvu strank oziroma za pridobitev povratnih informacij o naših izdelkih in storitvah posreduje vaše osebne podatke izvajalcem anket, raziskav trga in ponudnikom storitev pridobivanja povratnih informacij strank.

5.4 Prenos osebnih podatkov v tujino

V okviru ukrepov, ki so opisani zgoraj, lahko OMV prenese vaše osebne podatke v tujino v druge države članice Evropske unije (v nadaljnjem besedilu "EU") in Evropskega gospodarskega prostora (v nadaljnjem besedilu "EGP").

Na tem mestu vas želimo seznaniti s tem, da se bodo vsi prenosi vaših osebnih podatkov s strani družbe v druge države članice EU in EGP izvedli v skladu z zakonskimi zahtevami GDPR.

Če se bodo vaši osebni podatki prenesli v državo, ki ne zagotavlja ustrezne zaščite za njihovo obdelavo, bo OMV sklenil ustrezne pogodbe, s katerimi bo zagotovil skladnost z GDPR.

5.5 Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke

Vaše osebne podatke bomo hranili samo za obdobje, ki je potrebno za uresničitev zgoraj navedenih namenov njihove obdelave in v skladu z veljavnimi zakonskimi zahtevami. Če bo družba ugotovila, da ima zakoniti interes za dodatno obdelavo vaših osebnih podatkov v druge namene ali da je ta potrebna zaradi zakonskih zahtev, boste o tem ustrezno obveščeni.

Ocenjujemo, da bo za namene obdelav, ki so podrobneje opisane zgoraj, osebne podatke hraniti za naslednja obdobja:

Namen in trajanje

1. Brskanje po spletni strani in uporaba piškotkov: osebni podatki se ne shranjujejo.

2. Odgovarjanje na vaša vprašanja, zahtevke in reklamacije: osebni podatki se shranjujejo za obdobje največ petih let, skladno s splošnim zastaralnim rokom.

3. Organizacija in upravljanje promocijskih akcij: osebni podatki se shranjujejo za obdobje največ petih let, skladno s splošnim zastaralnim rokom.

4. Podatki posameznika za neposredno trženje se uporabljajo do preklica s strani posameznika.

5. Izvajanje anket, raziskav trga, raziskav o zadovoljstvu strank in pridobivanje povratnih informacij strank o naših izdelkih in storitvah: osebni podatki se shranjujejo za obdobje največ petih let, skladno s splošnim zastaralnim rokom.

5.6 Obdelava podatkov mladoletnih otrok do 14. leta starosti

Vse obdelave osebnih podatkov, ki so predstavljene v tem besedilu, se nanašajo izključno na osebe, stare najmanj 14 let. Uporaba sistemov in rezultatov obdelave podatkov je za otroke do 14. leta starosti brez predhodnega soglasja starša/skrbnika prepovedana. Če kljub našim razumnim prizadevanjem do obdelave njihovih osebnih podatkov vseeno pride, bo OMV takoj, ko bo to opazil, prenehal obdelavo osebnih podatkov oseb, mlajših od 14 let.

5.7 Varnost obdelave podatkov

Družba vas obvešča, da nenehno vrednoti in nadgrajuje varnostne ukrepe za zagotovitev varne obdelave osebnih podatkov.

5.8 Pravice oseb, na katere se nanašajo osebni podatki

V okviru obdelave osebnih podatkov imate naslednje pravice:

a. pravico do dostopa do obdelanih osebnih podatkov: imate pravico prejeti potrditev o obdelavi vaših osebnih podatkov; če se vaši osebni podatki obdelujejo, imate pravico do dostopa do vrste osebnih podatkov in pogojev njihove obdelave na podlagi vložitve ustreznega zahtevka na upravljavca vaših osebnih podatkov;

b. pravico zahtevati popravek ali izbris svojih osebnih podatkov z zahtevkom, ki ga naslovite upravljavcu podatkov za popravek netočnih osebnih podatkov, dopolnitev nepopolnih podatkov ali izbris osebnih podatkov v naslednjih primerih: (i) če vaši podatki niso več potrebni za njihov osnovni namen (in ne obstaja nov zakoniti namen za njihovo uporabo); (ii) pravna podlaga za obdelavo podatkov je soglasje osebe, na katero se podatki nanašajo, ki soglasje prekliče, za njihovo obdelavo pa ne obstaja nobena druga pravna podlaga; (iii) oseba, na katero se nanašajo podatki, uveljavlja svojo pravico do ugovora, ki je utemeljen; (iv) če se vaši podatki nezakonito obdelujejo; (v) če je izbris vaših podatkov potreben za izpolnitev pravne obveznosti v skladu s pravom Unije ali nacionalno zakonodajo ali če (vi) so se osebni podatki zbirali v povezavi s storitvami informacijske družbe za otroke, za katere veljajo posebne zahteve glede soglasja;

c. pravico zahtevati omejitev obdelave podatkov v primerih, ko: (i) ste mnenja, da so vaši obdelani osebni podatki netočni, za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov; (ii) se vaši podatki obdelujejo nezakonito, vendar nočete, da jih izbrišemo, ampak želite samo omejiti njihovo uporabo; (iii) upravljavec podatkov ne potrebuje več vaših osebnih podatkov za zgoraj navedene namene, vendar jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; ali (iv) ste podali ugovor na obdelavo svojih osebnih podatkov, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad razlogi posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki;

č. pravico preklicati svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov, kadar njihova obdelava temelji na vašem soglasju, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov do preklica vašega soglasja;

d. pravico podati ugovor na obdelavo podatkov na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, kadar obdelava podatkov temelji na zakonitem interesu, in kadarkoli podati ugovor na obdelavo podatkov za namene direktnega trženja, vključno z oblikovanjem profilov;

e. pravico do tega, da se na vas ne nanaša odločitev, ki ima v zvezi z vami pravne učinke ali na vas pomembno vpliva in ki temelji samo na avtomatizirani obdelavi podatkov, namenjenih oblikovanju profilov;

f. pravico do prenosljivosti podatkov: pravico do pridobitve kopije shranjenih podatkov od upravljavca v strukturirani, pogosto uporabljeni in strojno berljivi obliki in pravico, da podatke prenesete od enega ponudnika storitev k drugemu brez kakršnih koli ovir, če obdelava podatkov temelji na vašem soglasju oziroma na izvajanju pogodbe in se izvaja z avtomatiziranimi sredstvi;

g. pravico vložiti pritožbo pri nacionalnem organu za varstvo podatkov v postopku obdelave in sprožiti postopek pred pristojnimi sodišči.

Zgoraj navedene pravice lahko uveljavljate kadarkoli. Prosimo vas, da to storite z izpolnitvijo obrazca. Če želite preklicati soglasje za namene direktnega trženja, lahko v marketinškem sporočilu uporabite možnost odjave od prejemanja takšnih sporočil.

5.9 Spremembe politike zasebnosti

Družba lahko kadarkoli, ko to postane potrebno, spremeni ali posodobi svojo politiko zasebnosti. Družba vas bo seznanila z vsemi bistvenimi vsebinskimi spremembami svoje politike zasebnosti in zagotovila, da boste z njimi seznanjeni na način, ki zagotavlja, da boste spremembe oziroma posodobitve sprejeli z, na primer, uporabo naslova e-pošte, ki ste nam ga posredovali, ali na katerikoli drugi ustrezen način, ki zagotavlja učinkovito komunikacijo z vami.

5.10 Kontaktni podatki

Vsa vprašanja glede obdelave svojih osebnih podatkov lahko naslovite na uradno osebo za varstvo podatkov družbe OMV Slovenija na naslov OMV Slovenija, d.o.o., Ulica 15. maja 19, 6000 Koper ali na e-poštni naslov: privacy.si@omv.com.

6.1 Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka s podatki, ki jo spletna stran pošlje brskalniku v vašem računalniku, mobilnem terminalu ali drugi elektronski napravi, na kateri uporabnik brska po spletu, z namenom zagotoviti učinkovito brskanje po spletni strani, izvajanje določenih funkcij in omogočiti spletni strani, da si "zapomni" dejanja in preference uporabnika v določenem obdobju.

6.2 Kako uporabljamo piškotke?

Naša spletna stran uporablja piškotke predvsem za to:

a) da si zapomni dejanja uporabnika in spletno stran prilagodi njegovim preferencam;
b) da zagotovi ustrezno delovanje spletne strani in ga ves čas izboljšuje;
c) da pomaga uporabnikom izvesti vse naloge, ne da bi morali ponovno vnašati informacije pri brskanju med posameznimi podstranmi ali ob kasnejšem ponovnem obisku spletne strani;
č) da izvaja spletno ciljno vedenjsko oglaševanje in prikazuje oglase, ki so v skladu s tem, kar je uporabnik na spletni strani že iskal.

OMV uporablja piškotke izključno za namene, ki so navedeni v tem besedilu.

6.3 Kako lahko nadzorujete piškotke?

Večina brskalnikov podpira piškotke, vendar imajo uporabniki pravico spremeniti nastavitve tako, da brskalnik piškotke zavrne, oziroma jih lahko kadarkoli izbrišejo. Piškotke lahko nadzorujete in/ali izbrišete po želji. Lahko izbrišete vse piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, in lahko spremenite nastavitve večine brskalnikov tako, da preprečite njihovo shranjevanje. Če boste to naredili, boste morali ročno nastaviti določene nastavitve ob vsakem obisku spletne strani, na kateri določene storitve in funkcije ne bodo nujno delovale.

Piškotke lahko v nastavitvah svojega brskalnika tudi blokirate/dezaktivirate. Če boste blokirali shranjevanje vseh (tudi nujno potrebnih) piškotkov, ne boste mogli dostopati do vseh delov naše spletne strani, ker so nekateri piškotki nujno potrebni za njeno delovanje.

6.4 Katere piškotke uporabljamo na tej spletni strani?

6.4.1 Na spletni strani uporabljamo samo piškotke, ki so potrebni za dobro delovanje in upravljanje spletne strani, kar vključuje piškotke, ki vam omogočajo, da se prijavite v varovana območja spletne strani, in piškotke, ki jih potrebujemo za upravljanje sistema ter za preprečevanje goljufij.

6.4.2 Analitični/izvedbeni piškotki nam pomagajo prepoznati in beležiti število obiskovalcev naše spletne strani in videti, kako brskajo po njej. Ti piškotki izboljšajo uporabniško izkušnjo in pomagajo uporabnikom hitreje priti do želenih informacij.

6.4.3 Funkcionalni piškotki, s katerimi prepoznavamo uporabnike, ki se vračajo na našo spletno stran. Ti piškotki nam pomagajo personalizirati vsebino spletne strani za vas in si zapomniti vaše preference (glede želenega jezika spletne strani in vaše države).

6.4.4 Ciljni piškotki in oglaševalski piškotki tretjih oseb beležijo vaše obiske naše spletne strani, podstrani, ki jih obiščete, članke, ki si jih ogledate, in povezave, na katere kliknete. Ti piškotki pomagajo objavljati oglase na spletni strani, ki ustrezajo vašim interesom in ki smo jih prepoznali na podlagi podstrani/povezav, ki ste jih obiskali, in člankov, ki ste jih prebrali.

6.4.5 Merilne kode se običajno uporabljajo skupaj s piškotki za sledenje e-pošti in označevanje strani za spletne analize.

Ime piškotka

Namen uporabe

Dezaktivacija piškotkov

Nujno potrebni piškotki
JSESSIONID Opis namena uporabe piškotka Teh piškotkov ni mogoče dezaktivirati.
JSESSIONIDFW Ta piškotek na spletni strani nujno potrebujemo. Pomaga nam:
a) oceniti velikost občinstva in vzorce uporabe spletne strani;
b) pospešiti iskanje po spletni strani;
c) ugotoviti, kdaj se vrnete na našo spletno stran.
Analitični/izvedbeni piškotki

_ga

Piškotki (oziroma zahtevki) tretjih oseb so piškotki tretjih oseb (družb, ki se ukvarjajo z vedenjskim ciljanjem in trženjem, npr. oglaševalskih omrežij). Ponovno se preberejo med obiskom na drugih spletnih straneh, če te sodelujejo z njimi. Uporabljajo se recimo za ponovno vedenjsko ciljanje. Lahko jih tudi dezaktivirate. Dezaktivacija lahko povzroči slabšo uporabniško izkušnjo in brskanje po naši spletni strani.
_gid Ta piškotek nam pomaga:
a) oceniti velikost občinstva in vzorce uporabe spletne strani;
b) pospešiti iskanje po spletni strani.
Funkcionalni piškotki Začasni (sejni) piškotki
JSESSIONID Lastni piškotki so piškotki s spletne strani, ki si jo uporabnik ogleduje, in jih lahko prebere samo ta spletna stran. Pogosto se uporabljajo za funkcionalnost spletne strani. Lahko jih tudi dezaktivirate. Dezaktivacija lahko povzroči nepravilno delovanje posameznih delov spletne strani. Če boste dezaktivirali začasne (sejne) piškotke, vas bo spletna stran ob vsakem obisku obravnavala kot novega obiskovalca.
JSESSIONIDFW Ta piškotek je nujno potreben za našo spletno stran in nam pomaga:
a) ugotoviti, da ste se ponovno vrnili na spletno stran.
Ciljni piškotki in oglaševalski piškotki tretjih oseb

IDE (doubleclick.net)

Ta piškotek nam pomaga:
a) shraniti informacije o vaših preferencah, kar nam omogoča, da spletno stran prilagodimo vam in vam prikazujemo ponudbe, ki so v skladu z vašimi interesi.

Lahko jih tudi dezaktivirate.Če jih dezaktivirate, ne vidite naših oglaševalskih sporočil in ne morete imeti koristi od personaliziranega promocijskega oglaševanja.

DSID (doubleclick.net)

Opozarjamo vas, da lahko piškotke uporabljajo in/ali do podatkov, ki jih zbirajo piškotki na naši spletni strani, dostopajo tudi tretje osebe (vključno z oglaševalskimi omrežji in ponudniki zunanjih storitev, npr. za analizo spletnega prometa). Za piškotke tretjih strani in/ali dostop tretjih strani do podatkov, ki jih zbirajo piškotki na spletne strani, trenutno veljajo naslednja pravila: če spletna stran vključuje tudi piškotke, ki jih uporabljajo tretje osebe/ki omogočajo dostop do podatkov tretjim osebam, morajo biti prikazani v tabeli, ki je podobna tabeli zgoraj, ki vključuje podatke o tretjih osebah, vrstah/imenu piškotkov, njihovem namenu, dezaktivaciji in druge tehnične podatke.

visid_incap_###, nlbi_###, incap_ses_###_### od INVESTIS FLIFE

Piškotki tretjih oseb so piškotki, ki izvirajo od tretjih oseb (družb, ki se ukvarjajo z vedenjskim ciljanjem in trženjem, npr. oglaševalskih omrežij). Ponovno se preberejo med obiskom na drugih spletnih straneh, če te sodelujejo z njimi. Uporabljajo se recimo za ponovno vedenjsko ciljanje. To velja za tretje osebe (za njihovo politiko piškotkov se obrnite nanje).
VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, PREF od YOUTUBE-a
_ga,eu_cn, guest_id, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp od TWITTERJA
c_user, datr, fr, sb, xs od FACEBOOKA
Vsakič, ko naša spletna stran vpelje nov piškotek, ki ga upravlja naša družba ali tretja oseba, se objavi ustrezno obvestilo na spletni strani, ki vključuje tudi povezavo na to politiko in možnost, da dezaktivirate novi piškotek. Z izjemo nujno potrebnih piškotkov vsi piškotki prenehajo delovati po preteku določenega obdobja.

6.5 Google Analytics
Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev spletnega analiziranja družbe Google Inc. ("Google"). Google Analytics uporablja piškotke, besedilne datoteke, ki so shranjene na vašem računalniku, ki spletni strani pomagajo analizirati, kako jo uporabniki obiskujejo. Informacije, ki jih ustvari piškotek o vaši uporabi te spletne strani (vključno z vašim IP naslovom), bodo poslane in shranjene pri Googlu na strežnikih v Združenih državah Amerike. Ker je OMV aktiviral storitev zakrivanja IP naslovov, bo vaš IP naslov skrajšan znotraj držav članic Evropske unije ali držav podpisnic Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru. Le v izjemnih primerih bo na Googlove strežnike v ZDA posredovan vaš celotni IP naslov, ki bo tam zakrit. Google bo te informacije uporabljal za izdelavo ocene o vaši obiskanosti spletne strani, pripravo poročil o spletnih aktivnostih za upravljavce spletnih strani in za izvajanje drugih storitev, povezanih z obiskanostjo spletne strani in interneta. Google lahko te informacije prav tako posreduje tretjim osebam, če tako zahteva zakon, ali če tretje osebe obdelujejo podatke v imenu podjetja Google. Google vašega IP naslova ne bo povezal z nobenimi drugimi podatki, ki jih hrani. Uporabo piškotkov lahko zavrnete z izbiro ustreznih nastavitev na vašem brskalniku, vendar je treba upoštevati, da morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Poleg tega imate možnost preprečiti, da Google preko piškotkov zajema in obdeluje podatke o vaši uporabi spletne strani (vključno z vašim IP naslovom) in sicer tako, da namestite razpoložljiv brskalniški dodatek Google Analytics Opt-out Browser, kjer nastavite piškotek, ki onemogoča spremljanje na tej spletni strani preko Googla.

Iskalnik bencinskih servisov

Iskalnik motornih olj