Spletne strani OMV
Zapri

Donacija likovnih del za pomoč socialno ogroženim

9. junij 2017

  • OMV Slovenija je v dobrodelne namene doniralo zbirko 90 umetniških del umetnikov iz območja Primorske
  • Umetnine bodo zbirateljem na voljo na dražbah; izkupiček bo namenjen posameznikom iz socialno šibkejših družin na območju Primorske in Glasbeni šoli Koper.

V želji pomagati mladim iz socialno ogroženih okolij na primorskem, so se v OMV Slovenija odločili donirati svojo zbirko 90 umetniških del. V sodelovanju z Rotary klubom Koper Capodistria bo v prihodnje potekalo več dražb in prireditev, na katerih bodo zbirateljem na voljo dela primorskih slikarjev. Zbirka zajema umetnine, narejene v slogu grafike in olja na platnu. Z donacijo želi OMV Slovenija pomagati tistim, ki to najbolj potrebujejo. Izkupiček dražb bo namenjen pomoči socialno ogroženim družinam in otrokom na primorskem. Del sredstev bo namenjen tudi Glasbeni šoli Koper.

Vanja Lombar, generalna direktorica OMV Slovenija, je ob predaji donacije izpostavila: »Naša želja je s prodajo likovnih del pomagati ljudem, predvsem otrokom in mladim iz socialno šibkejših okolij na območju Primorske. Pri tem želimo pomagati, obenem pa vračati okolju, v katerem smo. V Rotary klubu Koper Capodistria smo prepoznali primernega partnerja pri tem projektu, predvsem zaradi njihovih izkušenj in znanja pri delu z likovnimi deli ter pomoči osebam iz socialno šibkejših okolij.«

Rotary klub Koper Capodistria bo v sodelovanju s Centri za socialno delo in Glasbeno šolo Koper sredstva, zbrana z nakupom likovnih del, namenil za pomoč mladim iz socialno šibkejših okolij. »Priložnost za sodelovanje z OMV Slovenija smo sprejeli z veseljem in veliko odgovornostjo do tistih, ki pomoč najbolj potrebujejo. Prav tako pa nam je v veliko čast, da Rotary International Slovenija kot uradni prejemnik donacije, zaupa našemu klubu skrbništvo zbirke,« je ob donaciji in načrtu pomoči primorski regiji dejala dr. Andreja Rihter, predsednica Rotary kluba Koper Capodistria.

Z različnimi dogodki in sodelovanjem s področnimi klubi bodo umetniška dela na dražbah na voljo vse do konca prihodnjega leta.

OMV Aktiengesellschaft
Skupina OMV proizvaja ter trži nafto in plin, inovativne oblike energije ter visokokakovostne končne petrokemične rešitve. S prihodki od prodaje Skupine OMV v višini 19 milijard evrov in približno 22.500 zaposlenimi v letu 2016 je OMV Aktiengesellschaft ena največjih avstrijskih industrijskih družb, ki kotirajo na borzi. Na področju raziskav in proizvodnje ima močno bazo v Romuniji in Avstriji ter uravnotežen mednarodni portfelj. V letu 2016 je dnevna proizvodnja znašala približno 311.000 boe/d. Na področju maloprodaje je OMV v 11 državah prisoten s 3.800 bencinskimi servisi, katerih zmogljivost je 17,8 milijona ton. OMV upravlja plinovodno mrežo v Avstriji in objekte za skladiščenje plina v Avstriji ter Nemčiji. Leta 2016 je prodal za 109 TWh plina.

OMV Slovenija d.o.o.
OMV Slovenija kot del Skupine OMV na slovenskem trgu naftnih derivatov deluje od leta 1994, gostom pa ponuja veliko več kot le kakovostno gorivo. Bencinski servisi OMV so več namenski storitveni centri, kjer gostje vedno najdejo kakovostne izdelke ter storitve. Ponudba na bencinskih servisih zajema tako trgovinske kot tudi gastronomske storitve, gostom pa je ves čas na voljo ustrežljivo osebje. Z željo po izpolnjevanju najzahtevnejših pričakovanj gostov je OMV razvil tudi svojo blagovno znamko VIVA, ki gostom z gastronomsko ponudbo in ustvarjanjem domačega vzdušja omogoča oddih ob vsakem obisku bencinskega servisa. Poleg sveže pripravljenih prigrizkov in napitkov, bencinski servisi OMV s ponudbo VIVA ponujajo številne prodajne in darilne artikle. Na izbranih servisih so na voljo tudi paketne storitve, storitve plačevanja položnic, itd. V Sloveniji je trenutno 106 bencinskih servisov OMV, med njimi je 36 bencinskih servisov OMV VIVA. Poleg tega OMV Slovenija razpolaga tudi s 5 brezosebnimi bencinskimi servisi Eurotruck, ki so namenjenimi transportnemu prevozu.

Iskalnik motornih olj