Spletne strani OMV
Zapri

Kuharski mojster Uroš Štefelin predstavlja ekskluzivne nove VIVA sendviče

Koper, 27. oktober 2017

  • Priznani slovenski kuharski mojster Uroš Štefelin je ustvaril tri nove VIVA sendviče, ki so gostom na voljo na bencinskih servisih OMV VIVA.
  • Primorski, Alpski in Štajerski sendvič nudijo značilne okuse in odražajo tradicijo posamezne regije.

Priznani kuharski 'chef' Uroš Štefelin je znan po svoji želji predstaviti tradicionalne slovenske okuse ter jih obogatiti s sodobnimi pristopi k pripravi hrane. Lokalne sestavine, ki predstavljajo posamezne slovenske regije, pa so v središču pozornosti tudi pri Štefelinovi zadnji ekskluzivni mojstrovini. V sodelovanju z OMV Slovenija, ki si v okviru VIVA ponudbe prizadeva za gastronomsko ponudbo najvišje kakovosti, je mojster sodobne slovenske kuhinje ustvaril tri ekskluzivne sendviče, s katerimi je chef Štefelin odkril najbolj bogate okuse, ki jih lahko ponudi Slovenija.

Na bencinskih servisih OMV VIVA lahko tako gostje odslej uživajo na poti okusov Slovenije. Ekskluzivni VIVA sendviči, ustvarjeni po receptu chefa Uroša Štefelina, so poimenovani po treh slovenskih regijah, vsak sendvič pa prinaša sebi lastno edinstveno kombinacijo najbolj značilnih okusov regije, po kateri nosijo ime. Pri ustvarjanju Štajerskega, Alpskega in Primorskega sendviča, so chefa Štefelina navdihnile značilnosti in tradicionalni okusi vsake regije, posledično pa prinaša bogate slovenske okuse na vsak bencinski servis OMV VIVA v Sloveniji.

VIVA Štajerski
Sendvič VIVA Štajerski, ki med tremi ekskluzivnimi sendviči vsebuje največ posameznih okusov, goste bencinskih servisov prevzema s tradicionalno sočnimi sestavinami. Čebulni štručki je chef Štefelin dodal goveji rostbif, prepeličje jajce, kisle kumarice, vloženo papriko in mlado čebulo, ob tem pa bogati okus Štajerske dopolnjujejo mladi sir kajmak, zeliščno maslo in pa nepogrešljivo bučno olje.

Štajerski sendvič najboljše ponazorimo kar z značilnostmi domačinov: »Gostoljuben in širokosrčen, vedno rad v družbi domačih dobrot, štajer's te od mize nikoli lačnega ne pusti.«

VIVA Alpski
Bogate okuse gorenjske regije je chef Štefelin združil v Alpskem sendviču, ki v objemu robate pletenice s semeni ponuja značilne gorenjske okuse. Pri tem ne manjkajo gorenjski želodec s kašo, sir ementaler, kisla repa, kumara in hrenov ter zeliščni namaz.

Sendvič, ki ponosno predstavlja gorenjsko, lahko na enostaven način predstavimo kot: »Robat in samosvoj, varčen pri naboru sestavin, a gvišn n'kol pri okusu.«

VIVA Primorski
Toplo ozračje, domačnost in gostoljubje primorske regije, ki nas vedno znova spomni na poletne dni, chef Štefelin povezuje z devetimi sestavinami. Navdih za ekskluzivni Primorski sendvič je našel v fileju sardonov, mocareli, belih beluših, češnjevih paradižnikih, bakalarju z oljčnim oljem, pestu bazilike in dodatku suhih paradižnikov, ki skupaj dopolnjujejo dišečo capreze štručko.

»Morje mu teče po žilah, ko pluje med okusi, ma dobrimi, kot pri noni,« so besede s katerimi povzamemo glavne značilnosti Primorskega sendviča.

Ekskluzivni VIVA sendviči po receptu chefa Uroša Štefelina – Štajerski, Alpski in Primorski – so gostom na poti okusov Slovenije na voljo na 36 bencinskih servisih OMV s ponudbo VIVA sendvičev.

S ponudbo ekskluzivnih VIVA sendvičev OMV Slovenija izpolnjuje tudi zaobljubo blagovne znamke We Care More, s katero zasleduje prvo mesto v mislih in srcih svojih gostov. V osrčje svojega poslovanja postavljajo skrb za goste bencinskih servisov in izpolnjevanje njihovih želja, z okusi Slovenije pa dopolnjujejo VIVA ponudbo, sestavljeno iz vrste dišečih kavnih napitkov, svežih sendvičev in pekovskih izdelkov. Edinstvena domačnost na bencinskih servisih OMV VIVA še nikoli ni bila tako posebna.
 

Iskalnik motornih olj