Spletne strani OMV
Zapri

Novo gorivo na bencinskih servisih OMV izpolnjuje najvišje zahteve avtomobilske industrije*

 Ljubljana, 30. marec 2017

  • OMV je danes slovenskemu trgu predstavil novo gorivo OMV MaxxMotion 100plus
  • OMV MaxxMotion 100plus izpolnjuje standardom najvišje kakovosti, določenih s strani vodilnih proizvajalcev avtomobilov in motorjev
  • Novo gorivo voznikom prinaša tako večjo zmogljivost in daljšo življenjsko dobo motorja kot tudi manj emisij
  • Novo gorivo MaxxMotion 100plus bo na bencinskih servisih OMV po Sloveniji na voljo v ponedeljek, 3. aprila 2017

Z uvedbo novega goriva najvišje kakovosti OMV postavlja nove standarde kakovosti goriv v Sloveniji. OMV-jev inovacijski oddelek je za potrebe sodobnih tehnologij avtomobilskih motorjev izvedel temeljite raziskave in obsežna testiranja. Rezultat: novo gorivo OMV MaxxMotion 100plus, ki tudi slovenskim voznikom omogoča novo, višjo raven kakovosti. Večja učinkovitost, optimalna funkcionalnost in boljše delovanje motorja so zgolj ključni poudarki novega goriva, ki voznikom omogoča posebno skrb za njihova vozila. Na ta način OMV MaxxMotion 100plus omogoča voznikom, da naredijo nekaj posebnega za svoja vozila in okolje.

»Ponosni smo, da lahko ponudimo nov izdelek, ki tako odlično izpolnjuje vse zahteve moderne tehnologije vozil,« je poudarila Vanja Lombar, generalna direktorica OMV Slovenija, in dodala: »Neprestano si prizadevamo, da našim uporabnikom zagotavljamo resnično dodano vrednost – za ustrezno kondicijo njihovih vozil in hkrati njihovo potovalno in vozno izkušnjo.«

Za doseganje največjih potencialov sodobnih tehnologij, ki se v vse večji meri pojavljajo na slovenskih cestah, se večajo tudi zahteve po kakovosti goriv. Za doseganje tovrstnih zahtev je OMV izenačil razvoj svojih izdelkov z najvišjimi standardi, ki jih opredeljuje komisija listine Worldwide Fuel Charter, sestavljena iz predstavnikov proizvajalcev avtomobilov iz Evrope (ACEA), Združenih držav Amerike (AAM) in Japonske (JAMA) ter proizvajalcev motorjev (EMA). Novo gorivo namreč izpolnjuje daleč najvišjo kakovostno oceno z izpolnjevanjem zahtev 5. kategorije listine Worldwide Fuel Charter. Izpolnjevanje najvišjih zahtev avtomobilske industrije izpostavlja tudi vodilno vlogo OMV pri raziskavah in razvoju tehnologij goriv.

Kakovost goriva igra vitalno vlogo pri zagotavljanju optimalnega funkcioniranja avtomobilskih motorjev

Novo gorivo povečuje učinkovitost avtomobilskih motorjev, ob tem pa zagotavlja tudi njihovo optimalno funkcionalnost in življenjsko dobo. »OMV MaxxMotion 100plus omogoča avtomobilskim motorjem tako več moči kot tudi večje pospeške, ob tem pa vsebuje komponente, ki so visoko odporne na klenkanje, kar prinaša prednosti predvsem pri sodobnih visoko zmogljivih avtomobilskih motorjih,« pojasnjuje Nikolai Schubert, vodja inovacij in razvoja v OMV.

Boljše delovanje je sicer zgolj ena od prednosti, ki jih OMV MaxxMotion 100plus nudi vozniku in vozilu. Novo gorivo igra odločilno vlogo pri ohranjanju funkcionalnosti in učinkovitosti sodobnih vozil ter njihovih motorjev. Inovativni dodatki namreč preprečujejo formiranje korozije na delih avtomobilskega motorja in celotnem gorivnem sistemu. Obstoječe usedline so učinkovito odstranjene s sesalnih ventilov. Slednje podaljša življenjsko dobo in učinkovitost avtomobilskih motorjev, kar predstavlja ključno prednost za voznike.

Izpolnjevanje zahtev avtomobilske industrije

Vodilni proizvajalci v avtomobilski industriji izdajajo listino Worldwide Fuel Charter, ki opredeljuje pet kategorij kakovosti goriv, od katerih se vsaka nanaša na specifične komponente in vrednosti. Namen listine je promocija optimalne kakovosti in doseganje najvišjih zahtev specifikacij goriv izdelovalcev vozil in avtomobilskih motorjev. Kategorija 5 predstavlja najvišji kakovostni razred in služi kot referenčna kategorija, v obliki goriva OMV MaxxMotion 100plus pa je odslej na voljo tudi slovenskim voznikom.

»Veliko razvojnih prizadevanj je bilo potrebnih, da smo izpolnili navedene standarde«, dodaja Vanja Lombar in poudarja: »Vendar, na koncu nas zanimajo zgolj naši uporabniki in prednosti, ki jih lahko nov produkt ponudi. Zelo se veselimo in izrekam dobrodošlico vsem voznikom na naših bencinskih servisih OMV, da sami izkusijo kako OMV MaxxMotion 100plus zagotavlja najvišjo učinkovitost.«

 * MaxxMotion 100plus izpolnjuje najvišje zahteve (5. kategorija) WWFC – Worldwide Fuel Charterja. Izboljšana zmogljivost in učinkovitost izgorevanja zaradi visokega števila oktanov (min. 100 RON) vpliva tudi na večjo čistost sesalnih ventilov. Prednosti so odvisne od samega vozila, načina vožnje in tehničnega stanja motorja in se primerjajo z gorivi, ki izpolnjujejo minimalne zahteve lokalnega trga glede na EN 228.

Foto: Boštjan Podlogar

Iskalnik motornih olj