Spletne strani OMV
Zapri

Ob mednarodnem dnevu kave OMV na svojih bencinskih servisih ponuja brezplačno kavo

26. september 2018

  • V ponedeljek, 1. oktobra 2018, bo med 5. in 9. uro zjutraj vsem OMV gostom na voljo brezplačna kava.
  • Na bencinskih servisih OMV dišečo kavo VIVA Cafe postrežejo izurjeni bariste, ki vsako leto nadgrajujejo svoje znanje na internem tekmovanju.
  • Kava VIVA Cafe s certifikatom pravične trgovine FAIRTRADE in pripravljena s pravim mlekom pričara občutek domačnosti.

OMV Slovenija že 11. leto zapored na poseben način praznuje 1. oktober, ki velja za mednarodni dan kave. Gostom bodo ponudili brezplačno kavo med 5. in 9. uro zjutraj in jim s tem polepšali začetek dneva. Na ta način pri OMV potrjujejo pomen kakovostne priprave kave in občutka domačnosti, ki ga ta predstavlja. Kavne napitke VIVA Cafe, ki jih uživajo gostje bencinskih servisov OMV VIVA, vedno pripravljajo izkušeni profesionalni pripravljavci kave – bariste. S kombinacijo posebnih kavnih zrn, ustvarjenih posebej za kavo VIVA Cafe, pravega mleka, spretnih rok barist in osebne postrežbe je kava na bencinskih servisih OMV VIVA posebno doživetje ter razlog za ponovni obisk.

OMV Slovenija pionir pri urjenju pripravljavcev kave
Posebno pozornost na bencinskih servisih OMV s ponudbo VIVA posvečajo osebnemu pristopu k pripravi kave. OMV Slovenija zato izvaja interna izobraževanja v okviru katerih profesionalni pripravljavci kave podučijo zaposlene na bencinskih servisih o načinih in tehnikah priprave, ustrezni teksturi in vonju, skrbi za sestavine in odnosu ter pristopu do postrežbe gostov.

Še drugo leto so za zaposlene pripravili tudi interno tekmovanje za najboljše VIVA Cafe bariste. Po ocenah pražarja in kavnega raziskovalca Tineta Čokla ter vodje oddelka gastronomija v OMV Slovenija Boštjana Vovka je najboljše kavne napitke pripravila Mateja Danilovič z bencinskega servisa OMV Maribor Vzhod. Zaključnega dogodka se je letos udeležilo kar 38 barist, kar govori o vedno večji priljubljenosti in uspešnosti zaposlenih na bencinskih servisih v pripravi kavnih napitkov. Nenazadnje z osebnim pristopom pri pripravi kave OMV Slovenija sledi tudi svoji filozofiji WE CARE MORE, s katero na prvo mesto postavlja odnos do gostov in njihovo zadovoljstvo ter dobro počutje ob vsakem obisku.

Kava s certifikatom pravične trgovine FAIRTRADE
Kava VIVA Cafe prihaja iz slovite italijanske pražarne Gimoka, kjer so izbrani kavni strokovnjaki za OMV-jevo kavo VIVA Cafe ustvarili posebno mešanico kavnih zrn. Pridobivanje in proizvodnja teh kavnih zrn poteka po načelih pravične trgovine, kava VIVA Cafe pa nosi certifikat pravične trgovine FAIRTRADE. Priprava vsakega kavnega napitka zato nikoli ni prepuščena naključju. Skrb v celotni verigi priprave – od pravilnega skladiščenja in sprotnega mletja kave za zagotavljanje maksimalne svežine pa do uravnavanja optimalne ekstrakcije za aromatično popoln kavni izdelek – daje družbi OMV Slovenija kot ponudniku kavnih napitkov posebno mesto v branži. Dodano vrednost predstavlja tudi sveže mleko, bogato s proteini in brez dodanih aditivov ter sladil.

Kavo VIVA Cafe lahko gostje prejmejo na 68 bencinskih servisih OMV po Sloveniji, kjer si lahko privoščijo kavno razvajanje v toplem ambientu ali pa v njej uživajo na poti.

Iskalnik motornih olj