Domov Kontakt
Spletne strani OMV
Spletne strani OMV
Spletne strani OMV
Skupina OMV www.omv.com Avstrija www.omv.at Bolgarija www.omv.bg Češka www.omv.cz Nemčija www.omv.de Madžarska www.omv.hu Norveška www.omv.no Nova Zelandija www.omv.nz Romunija www.omv.ro Srbija www.omv.co.rs Rusija www.omv.ru Slovaška www.omv.sk Tunizija www.omv.tn Turčiji www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae
Spletne strani OMV Gas
OMV Gas www.omv-gas.com Avstrija www.omv-gas.at Nemčija www.omv-gas.de Madžarska www.omv-gas.hu Nizozemska www.omv-gas.nl
Spletne strani Borealis
Skupina Borealis www.borealisgroup.com
Zapri

OMV je skupaj s svojimi člani Kluba zvestobe v dveh mesecih izravnal 4.980 ton emisij CO2 in posadil 600 dreves

V septembru in oktobru 2021 je na bencinskih servisih OMV potekala okoljska akcija "Zelena odločitev za naš modri planet", v kateri se je družba OMV Slovenija zavezala, da bo izravnala izpuste vsakega litra goriv MaxxMotion Diesel in MaxxMotion 100plus, ki ga bodo natočili člani Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE. Za vsakih 10 ton izravnanih izpustov CO2 pa bo v Triglavskem narodnem parku posadila drevo.

Skupaj so tako OMV in člani Kluba zvestobe z vlaganjem v projekt ogljične izravnave na Kitajskem izravnali 4.980 ton izpustov CO2, v bližini Bohinjskega jezera pa bo na ta račun zraslo kar 600 novih dreves. Prispevek članov Kluba je OMV namreč dodatno podprl in izkupičku dodal še sto dreves.

Zaposleni v družbi OMV Slovenija in na bencinskih servisih OMV so tako sredi novembra skupaj s predstavniki Triglavskega narodnega parka na območje Ukanca v bližini Bohinjskega jezera sadili sadike divje češnje, lipe, macesna, javorja in drugih drevesnih vrst. S tem so poskrbeli za pogozdovanje dela območja, kjer je bila pred časom izvedena sanitarna sečnja, ker se je v gozdove, poškodovane zaradi žleda, naselil lubadar.

Družba OMV Slovenija je tako že tretje leto zapored uspešno zaključila okoljsko akcijo izravnave izpustov ogljikovega dioksida, pri kateri sodeluje z družbo Climate Partner, ki je eden vodilnih ponudnikov na področju okoljskih rešitev.

Več informacij o akciji preberite TUKAJ.

Iskalnik bencinskih servisov

Iskalnik motornih olj