Spletne strani OMV
Zapri

OMV je skupaj s svojimi člani Kluba zvestobe v dveh mesecih izravnal 4.980 ton emisij CO2 in posadil 600 dreves

Zaposleni v družbi OMV Slovenija in na bencinskih servisih OMV so tako sredi novembra skupaj s predstavniki Triglavskega narodnega parka na območje Ukanca v bližini Bohinjskega jezera sadili sadike divje češnje, lipe, macesna, javorja in drugih drevesnih vrst.

V septembru in oktobru 2021 je na bencinskih servisih OMV potekala okoljska akcija "Zelena odločitev za naš modri planet", v kateri se je družba OMV Slovenija zavezala, da bo izravnala izpuste vsakega litra goriv MaxxMotion Diesel in MaxxMotion 100plus, ki ga bodo natočili člani Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE. Za vsakih 10 ton izravnanih izpustov CO2 pa bo v Triglavskem narodnem parku posadila drevo.

Skupaj so tako OMV in člani Kluba zvestobe z vlaganjem v projekt ogljične izravnave na Kitajskem izravnali 4.980 ton izpustov CO2, v bližini Bohinjskega jezera pa bo na ta račun zraslo kar 600 novih dreves. Prispevek članov Kluba je OMV namreč dodatno podprl in izkupičku dodal še sto dreves.

Zaposleni v družbi OMV Slovenija in na bencinskih servisih OMV so tako sredi novembra skupaj s predstavniki Triglavskega narodnega parka na območje Ukanca v bližini Bohinjskega jezera sadili sadike divje češnje, lipe, macesna, javorja in drugih drevesnih vrst. S tem so poskrbeli za pogozdovanje dela območja, kjer je bila pred časom izvedena sanitarna sečnja, ker se je v gozdove, poškodovane zaradi žleda, naselil lubadar.

Družba OMV Slovenija je tako že tretje leto zapored uspešno zaključila okoljsko akcijo izravnave izpustov ogljikovega dioksida, pri kateri sodeluje z družbo Climate Partner, ki je eden vodilnih ponudnikov na področju okoljskih rešitev.

Več informacij o akciji preberite TUKAJ.

Sadike divje češnje, lipe, macesna, javorja in drugih drevesnih vrst.

Iskalnik motornih olj