Spletne strani OMV
Zapri

OMV MaxxMotion najboljša izbira za brezskrbno vožnjo pozimi

PR MM dec18

  • OMV Slovenija z gorivom OMV MaxxMotion Diesel na slovenskem trgu ponuja najbolj kakovostno dizelsko gorivo, ki zagotavlja zanesljivo delovanje motorja tudi v najbolj zahtevnih zimskih razmerah.
  • Slovenski vozniki so OMV izbrali kot ponudnika najbolj kakovostnih goriv v Sloveniji in mu dodelili medaljo QUDAL.

Zimske razmere za zanesljivo delovanje vozila terjajo dodatno skrb. Z razvojem avtomobilske industrije in motorjev se hkrati povečuje potreba po uporabi goriv najvišje kakovosti, ki nemoteno delovanje motorja zagotavljajo tudi v ekstremnih zimskih razmerah in s tem voznikom prinašajo brezskrbnost. Zadnja raziskava[1] kaže, da slovenske voznike prepričajo goriva, ki prinašajo zanesljivo delovanje motorja kadarkoli in kjerkoli, znižujejo porabo in podaljšujejo življenjsko dobo motorja. Njihova pričakovanja torej temeljijo na želji po brezskrbnosti pri uporabi njihovih vozil ter izogibu nepričakovanih težav z avtomobilom in dodatnih stroškov popravil.

»Nihče si ne želi situacije, ko sredi zime zjutraj ne more vžgati avtomobila. Posameznik lahko zaradi tega nosi posledice skozi ves dan, od zamujanja na obveznosti do dodatnega stresa. Prav zato moramo biti pri izbiri goriva pozorni, da se odločamo za tista, ki poskrbijo za nemoteno delovanje našega motorja. Slednje pa lahko jamčijo le goriva najvišje kakovosti,« poudarja Sebastjan Plevnjak, poznavalec avtomobilske industrije.

Najboljše dizelsko gorivo na slovenskem trgu je rezultat razvoja inovacijskega oddelka v Skupini OMV, v Sloveniji pa je na voljo od decembra lani. Posebna formula in višje cetansko število omogočata številne prednosti v primerjavi z ostalimi dizelskimi gorivi, kar je občutiti predvsem pozimi, ko nizke temperature pogosteje preprečijo brezhibno delovanje avtomobilskega motorja. OMV MaxxMotion Diesel se lahko pohvali z zelo nizko filtrirnostjo (CFPP) do –40 stopinj Celzija. Ta v kombinaciji z višjim cetanskim številom  omogoča brezhiben vžig tudi v ekstremnih zimskih razmerah. Poleg tega poskrbi za večjo moč in zmogljivost motorja, inovativna formula pa zagotavlja čistočo in odpravlja obstoječe usedline. S preprečevanjem korozije MaxxMotion Diesel podaljšuje življenjsko dobo in zagotavlja optimalno delovanje motorja v vseh letnih časih. OMV MaxxMotion Diesel lahko vozniki natočijo na 15 bencinskih servisih OMV ob slovenskih avtocestah in hitrih cestah. O zadovoljstvu slovenskih voznikov priča tudi pogosto povpraševanje po najkakovostnejšem dizlu na ostalih bencinskih servisih, kjer zaradi obstoječe regulacije trga OMV ne more ponuditi goriv najvišje kakovosti.

OMV poleg dizelskega goriva slovenskim voznikom na svojih servisih ponuja tudi 100-oktansko gorivo OMV MaxxMotion 100plus[2], ki izpolnjuje najvišje zahteve največjih svetovnih proizvajalcev avtomobilov in motorjev. Slednje so zapisane v 5. kategoriji Svetovne listine goriv (Worldwide Fuel Charter), ki predstavlja daleč najvišjo kakovostno oceno goriva. OMV MaxxMotion 100plus tako voznikom omogoča brezskrbnost, saj prinaša zanesljivo in brezhibno delovanje bencinskega motorja, podaljšuje njegovo življenjsko dobo in hkrati ustvarja tudi manj emisij.

Slovenske voznice in vozniki, ki so sodelovali v neodvisni raziskavi švicarske raziskovalne hiše ICERTIAS, so družbi OMV dodelili medaljo QUDAL za najbolj kakovostno ponudbo goriv na slovenskem trgu. V raziskavi sodelujejo uporabniki na določenem trgu, pri tem pa podjetje samo nima vpliva na izid raziskave. »Medalja QUDAL je še en dokaz, da slovenski vozniki cenijo in želijo kakovostna goriva. Veseli smo, da jim le-ta lahko ponudimo, obenem pa se jim za zaupanje v kakovost goriv MaxxMotion iskreno zahvaljujemo. Še naprej bomo skrbeli, da bodo pričakovanja voznikov izpolnjena in jim s tem pomagali do brezskrbnih voženj,« poudarja Vanja Lombar, generalna direktorica OMV Slovenija.

 

[1] Raziskava Skupine OMV, opravljena na slovenskem trgu v marcu in aprilu leta 2018.  

[2] MaxxMotion 100plus izpolnjuje najvišje zahteve (5. kategorija) WWFC – Worldwide Fuel Charterja. Izboljšana zmogljivost in učinkovitost izgorevanja zaradi visokega števila oktanov (min. 100 RON) vpliva tudi na večjo čistost sesalnih ventilov. Prednosti so odvisne od samega vozila, načina vožnje in tehničnega stanja motorja in se primerjajo z gorivi, ki izpolnjujejo minimalne zahteve lokalnega trga glede na EN 228.

Iskalnik motornih olj