Spletne strani OMV
Zapri

OMV MaxxMotion Performance Diesel – najboljši zimski dizel po novem na voljo tudi v Sloveniji

23. november 2017

  • OMV Slovenija bo s 1. decembrom 2017 na 15 bencinskih servisih OMV kot prvi v Sloveniji pričel ponujati dve vrsti dizelskega goriva.
  • Dizelsko gorivo OMV MaxxMotion Performance Diesel je najboljši zimski dizel v Sloveniji. Vrhunska kakovost zagotavlja optimalno delovanje motorja tudi do –40 stopinj Celzija.
  • OMV MaxxMotion Diesel z inovativno formulo omogoča maksimalno moč ter odlično vzdržljivost in zaščito motorja.

OMV Slovenija bo s 1. decembrom 2017 začel ponujati novo dizelsko gorivo OMV MaxxMotion Performance Diesel. Gostje bodo tako na 15 bencinskih servisih OMV ob avtocestnem križu po novem lahko izbirali med dvema vrstama dizelskega goriva – obstoječim OMV Sprint Dieslom in novim OMV MaxxMotion Performance Dieslom.

Odlična vzdržljivost tudi v zimskih mesecih
V mrzlih obdobjih je pomembna izbira goriva z lastnostmi, ki vozilu omogočajo brezhiben vžig motorja in vožnjo brez skrbi. Navedeni izziv odlično rešuje OMV MaxxMotion Performance Diesel, ki s posebno formulo zagotavlja odlično vzdržljivost, varen zagon in vrhunsko delovanje tudi v najbolj ostrih zimskih pogojih. Gorivo najvišje kakovosti OMV MaxxMotion Diesel je zasnovala inovacijska skupina v Avstriji. Prideluje se izključno v OMV rafineriji Schwechat, ki je ena največjih in najmodernejših rafinerij v Evropi, od kjer se direktno razvozi na servise po Sloveniji.

Vodja inovacij in razvoja v OMV Nikolai Schubert je ob predstavitvi pojasnil: »Odlične zimske lastnosti OMV MaxxMotion Diesla zagotavljajo, da se lahko vozniki zanesejo na svoj avtomobil tudi pri ekstremno nizkih temperaturah. To omogoča posebna formula, ki smo jo razvili na podlagi naših izkušenj in tehničnega znanja.«

OMV MaxxMotion Performance Diesel se lahko pohvali s točko mašenja hladnega filtra (CFPP) do –40 stopinj Celzija, poleg tega pa poskrbi za večjo moč in zmogljivost avtomobilskega motorja. Inovativna formula zagotavlja čistočo in odpravlja obstoječe usedline, zato se posledično ustvarja manj emisij. S preprečevanjem korozije novo dizelsko gorivo povečuje življenjsko dobo in zagotavlja optimalno delovanje motorja v vseh letnih časih. Večja moč, boljši pospešek in odlična zmogljivost so otipljive prednosti, v katerih bodo uživali vsi ljubitelji jeklenih konjičkov. Dizelsko gorivo OMV MaxxMotion Performance Diesel je popolna rešitev za brezskrbno in zanesljivo vožnjo tudi v najbolj ostrih zimskih pogojih.

Prihod novega goriva v Slovenijo je pozdravila tudi generalna direktorica družbe OMV Slovenija Vanja Lombar: »Veseli nas, da lahko našim gostom ponudimo razširjen portfelj dizelskega goriva. OMV MaxxMotion Diesel prinaša resnične in merljive prednosti v vseh vremenskih razmerah – maksimalno moč, odlično vzdržljivost in daljšo življenjsko dobo motorja. Ponosni smo, da bo od decembra dalje na 15 bencinskih servisih OMV na razpolago najboljše dizelsko gorivo v Sloveniji.«

Novo dizelsko gorivo bo na voljo s 1. decembrom na 15 bencinskih servisih v Sloveniji ob avtocestnem križu, in sicer: BS Koper Bonifika, BS Koper Semedela, BS Bertoki, BS Fernetiči Jug, BS Fernetiči Sever, BS Radovljica Sever, BS Radovljica Jug, BS Lukovica, BS Grosuplje Cikava, BS Lopata Jug, BS Dobrenje Zahod, BS Dobrenje Vzhod, BS Dravsko polje Jug, BS Dravsko polje Sever, BS Grabonoš.

***

OMV Aktiengesellschaft
Skupina OMV proizvaja ter trži nafto in plin, inovativne oblike energije ter visokokakovostne končne petrokemične rešitve. S prihodki od prodaje Skupine OMV v višini 19 milijard evrov in približno 22.500 zaposlenimi v letu 2016 je OMV Aktiengesellschaft ena največjih avstrijskih industrijskih družb, ki kotirajo na borzi. Na področju raziskav in proizvodnje ima močno bazo v Romuniji in Avstriji ter uravnotežen mednarodni portfelj. V letu 2016 je dnevna proizvodnja znašala približno 311.000 boe/d. Na področju maloprodaje je od junija 2017 OMV v 10 državah prisoten z več kot 2.000 bencinskimi servisi, katerih zmogljivost je 17,8 milijona ton. OMV upravlja plinovodno mrežo v Avstriji in objekte za skladiščenje plina v Avstriji ter Nemčiji. Leta 2016 je prodal za 109 TWh plina.

OMV Slovenija d.o.o.
OMV Slovenija kot del Skupine OMV na slovenskem trgu naftnih derivatov deluje od leta 1994, gostom pa ponuja veliko več kot le kakovostno gorivo. Bencinski servisi OMV so večnamenski storitveni centri, kjer gostje vedno najdejo kakovostne izdelke ter storitve. Ponudba na bencinskih servisih zajema tako trgovinske kot tudi gastronomske storitve, gostom pa je ves čas na voljo ustrežljivo osebje. Z željo po izpolnjevanju najzahtevnejših pričakovanj gostov je OMV razvil tudi svojo blagovno znamko VIVA, ki gostom z gastronomsko ponudbo in ustvarjanjem domačega vzdušja omogoča oddih ob vsakem obisku bencinskega servisa. Poleg sveže pripravljenih prigrizkov in napitkov, bencinski servisi OMV s ponudbo VIVA ponujajo številne prodajne in darilne artikle. Na izbranih servisih so na voljo tudi paketne storitve, storitve plačevanja položnic, itd. V Sloveniji je trenutno 106 bencinskih servisov OMV, med njimi je 36 bencinskih servisov OMV VIVA. Poleg tega OMV Slovenija razpolaga tudi s petimi brezosebnimi bencinskimi servisi Eurotruck, ki so namenjeni transportnemu prevozu.
 

Iskalnik motornih olj