Spletne strani OMV
Zapri

OMV Slovenija po novem ponuja le še kavo iz pravične trgovine

7. april 2016

Na bencinskih servisih OMV VIVA je od aprila dalje na voljo samo še kava VIVA CAFE, ki nosi certifikat kakovosti Fairtrade. Slednji zagotavlja, da vsa kava prihaja iz pravične trgovine, njenim pridelovalcem pa s tem zagotavlja pravične cene in boljše delovne razmere.

OMV je nedavno sklenil partnerstvo z organizacijo Fairtrade International, ki postavlja mednarodne standarde za pravično trgovino. S tem se je zavezal, da bo vsa kava VIVA CAFE, ki jo ponuja na 35 bencinskih servisih VIVA po vsej Sloveniji, od aprila dalje zaščitena z mednarodno priznanim znakom kakovosti Fairtrade. Omenjen certifikat si prislužijo izdelki, ki ustrezajo socialnim, ekonomskim in ekološkim standardom organizacije Fairtrade International, hkrati pa certifikat jamči, da pridelovalci kave ter delavci na plantažah prejmejo pravično plačilo. V italijanski pražarni Gimoka, kjer pripravljajo aromatično kavno mešanico VIVA CAFE, tako po novem uporabljajo samo še najboljša zelena kavna zrna, ki prihajajo iz pravične trgovine.

Kot je izpostavila Vanja Lombar, generalna direktorica OMV Slovenija, bodo s to odločitvijo svojim gostom ponudili kavo, ki združuje čisti užitek in dobro vest: »Vsa kavna zrna, iz katerih je narejena mešanica za VIVA Cafe, nosijo certifikat Fairtrade, s katerim priznavamo in ščitimo kulturno identiteto proizvajalcev kave ter hkrati ustvarjamo priložnost za izgradnjo samozadostnosti na okolju prijazen način.«

Certifikat Fairtrade pripomore k izboljšanju življenjskih razmer v državah v razvoju, saj določa najnižje odkupne cene, ki zadostujejo za preživetje pridelovalcev in okolju prijazno kmetovanje, hkrati pa prepoveduje izkoriščevalsko delo otrok.

Dodatne informacije:

OMV Slovenija, d. o. o.
OMV že od leta 1994 ponuja svojim gostom več kot le gorivo. Trgovinske in gastronomske storitve, kot tudi ponudba drugih storitev na OMV bencinskih servisih se nenehno razširja v skladu z željami in zahtevami gostov. Blagovna znamka VIVA je izoblikovala novo kulturo bencinskega servisa, katero odlikuje prvovrstno vzdušje, paleta visokokakovostnih izdelkov in storitveno usmerjeno osebje, ki gostom ponuja prijeten oddih od napornega vsakdana. Poleg sveže pripravljenih prigrizkov in napitkov bencinski servisi OMV z VIVA ponudbo ponujajo številne prodajne in darilne artikle, na izbranih servisih so na voljo tudi paketne storitve, storitve plačevanja položnic itd. OMV ima več kot 900 bencinskih servisov s ponudbo VIVA v devetih evropskih državah. V Sloveniji je trenutno 35 tovrstnih servisov.

Fairtrade International
Pravična trgovina je alternativni pristop v konvencionalnem trgovanju. Oznaka pravične trgovine predstavlja pošteno trgovanje in sodelovanje z organizacijami proizvajalcev v državah v razvoju. Prodaja pod pogoji pravične trgovine kmetom zagotavlja boljše kupčije in boljše pogoje prodaje. To jim prinaša priložnost izboljšati svoja življenja in oblikovati svojo prihodnost. Potrošnikom pa pravična trgovina ponuja učinkovit način, da sodelujejo pri zmanjšanju revščine skozi svoje vsakdanje nakupovanje. Več informacij: www.fairtrade.net.

Iskalnik motornih olj