Spletne strani OMV
Zapri

Računalniška oprema in hrana za družine v socialni stiski

Breda Krašna in Pika Potočnik, ZPMS, z računalniki za otroke iz socialno ogroženih družin
Breda Krašna in Pika Potočnik, ZPMS, z računalniki za otroke iz socialno ogroženih družin

Vsak si zasluži enake možnosti za šolanje tudi v časih, ko pouk poteka na daljavo. Zvezi prijateljev mladine Slovenije smo v OMV Slovenija namenili donacijo računalniške opreme, poleg tega pa prispevali še vrednostne kartice za nakup hrane in ostalih dobrin v skupni vrednosti 10.000,00 €.

Tudi letos smo pripravljali zaključni dogodek za vse člane Kluba OMV SMILE & DRIVE, ki ste prijazno darovali svoje točke zvestobe, da bi čim večjemu številu otrok iz socialno ogroženih družin omogočili počitnice, v okviru humanitarnega programa Pomežik soncu®. V luči izrednih razmer zaradi epidemije koronavirusa smo se z Zvezo prijatelje mladine Slovenije odločili, da po predhodni prestavitvi datuma zaključnega dogodka, tega odpovemo. Vsa sredstva namenjena dogodku smo podvojili in jih v teh časih v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije namenili družinam v stiski za nakup hrane in ostalih dobrin ter računalniške opreme, da z njo šolarjem, ki nimajo enakih možnosti, omogočimo kakovostno šolanje na daljavo.

S tem pa se še nismo odrekli upanju, da bi vsem otrokom iz socialno ogroženih družin omogočili počitnice pod okriljem programa Zveze prijatelje mladine Slovenije. Ostajamo optimistični, da kljub negotovim časom tudi letos uspešno uresničimo sanje in na morje odpeljemo čim več otrok.

Hvala vsem, ki ste darovali svoje točke zvestobe. Verjamemo, da bomo pri pomoči družinam in otrokom v socialni stiski uspešni tudi v prihodnje.

Iskalnik motornih olj