Spletne strani OMV
Zapri

V OMV Slovenija so uspešno izvedli prvo tekmovanje v profesionalni pripravi kave

21. november 2016

Na prvem tekmovanju Najboljši VIVA CAFE barista 2016 so sodelovali zaposleni iz različnih bencinskih servisov OMV s ponudbo VIVA, gostje in interni ocenjevalci pa so skupaj izbrali 25 najboljših profesionalnih pripravljavcev kave, ki so se pomerili v finalnem izboru. Finalisti so pokazali visoko stopnjo znanja in usposobljenosti v pripravi različnih kavnih napitkov, prvo mesto pa je osvojila Monika Mrak iz bencinskega servisa OMV Ljubljana Šentvid. Z navedenim tekmovanjem in podobnimi aktivnostmi v OMV Slovenija stalno dvigujejo nivo priprave kavnih napitkov VIVA CAFE ter zagotavljajo, da vam kavo skuhajo in postrežejo strokovno usposobljene bariste.

V OMV Slovenija so letos izvedli prvo interno tekmovanje v profesionalni pripravi kave Najboljši VIVA CAFE barista 2016, v katerem je sodelovalo več kot 300 zaposlenih iz 25 različnih bencinskih servisov z VIVA ponudbo. S tekmovanjem so dokazali, da je za pripravo odlične skodelice kave potrebno znanje, strokovna usposobljenost ter tudi poseben občutek za pripravo in postrežbo.

Pri izboru najboljše bariste na posameznem bencinskem servisu so v prvi fazi sodelovali gosti s subjektivno oceno okusa in postrežbe kave, v drugem krogu pa so se pridružili strokovnjaki s strani OMV-ja, ki so na podlagi znanja in usposobljenosti zaposlenih določili 25 najboljših za finalni izbor. Na zaključnem tekmovanju so se finalisti pred strokovno komisijo, ki sta jo sestavljala vodja kategorije gastronomija v OMV Slovenija Boštjan Vovk ter pražar in kavni raziskovalec Tine Čokl, pomerili v pripravi treh kavnih napitkov, pri tem pa so pokazali zavidljiv nivo znanja. Malenkosti, ki ločijo dobro kavo od vrhunske, pa so odločile, da je na koncu prvo mesto in laskavi naziv Najboljši VIVA CAFE barista 2016 osvojila Monika Mrak iz bencinskega servisa OMV Ljubljana Šentvid.

Kot je poudaril vodja oddelka gastronomija v OMV Slovenija Boštjan Vovk, so ocenjevalci imeli zelo zahtevno nalogo: »Vsi finalisti so pokazali zavidljiv nivo znanja; vsi namreč odlično obvladajo tehnike priprave kavnih napitkov, učinkovito rokujejo z opremo in imajo pravi pristop. Veseli smo, da so zaposleni iz različnih bencinskih servisov OMV dokazali, da so pravi strokovnjaki v pripravi odlične kave VIVA CAFE.«

V OMV Slovenija si v skladu z maloprodajno filozofijo »We care more« neprestano prizadevajo, da bi gostom postregli le z najboljšo kavo. Tako že vse od aprila letos na vseh svojih 35 bencinskih servisih VIVA po vsej Sloveniji nudijo izključno kavo VIVA CAFE, ki je zaščitena z mednarodno priznanim znakom kakovosti Fairtrade in zagotavlja, da vsa kava prihaja iz pravične trgovine. Poleg tega med svojimi zaposlenimi neprestano dvigujejo raven priprave in postrežbe vseh kavnih napitkov, velik poudarek pa namenjajo tudi samemu znanju o kavi.

Iskalnik motornih olj