Spletne strani OMV
Zapri
OMV_HQ_in_Slov_si

OMV v Sloveniji

OMV Slovenija, d.o.o. 

OMV Aktiengesellschaft, ustanovljena leta 1956, je ena od največjih avstrijskih industrijskih družb.

Na slovenskem trgu smo prisotni že vse od leta 1992, ko je družba OMV AG skupaj z Istrabenzom in Ino ustanovila družbo OMV Istrabenz, d. o. o. Leta 2004 je družba OMV AG postala večinski lastnik podjetja, ki se je nato preimenovalo v OMV Slovenija, d. o. o.

Naša osnovna dejavnost je trgovanje z naftnimi derivati, ki ga dopolnjujemo s široko paleto servisnih storitev. Razvejana maloprodajna in veleprodajna mreža podjetja vključuje poslovne centre v vseh večjih slovenskih mestih in več kot sto bencinskih servisov po vsej Sloveniji.

Mreža naših bencinskih servisov je organizirana po načelu franšiznega poslovanja. Naši bencinski servisi so v partnerskem upravljanju in jih vodijo naši partnerji, s katerimi dobro in uspešno sodelujemo. Na vseh območjih, kjer delujemo, se dejavno vključujemo v lokalna dogajanja, saj je eno izmed naših temeljnih načel poslovanja odgovornost do naravnega in družbenega okolja.

S svojo odgovornostjo in izjemno kakovostjo storitev zadovoljujemo potrebe, predvsem mobilnih kupcev, po naftnih derivatih ter trgovskih in sorodnih storitvah.

Organizacija našega podjetja temelji na štirih enotah, katerih vodstva predstavljajo:

omv peter
Generalni direktor podjetja in vodja maloprodaje: Peter Požrl
img_loredan
Finance: Daniel Loredan, vodja financ, prokurist podjetja
img_uprava_nejc
Veleprodaja: Nejc Radovac, vodja veleprodaje, prokurist podjetja
img_uprava_matej
Nabava in logistika: Matej Cvikl, vodja nabave in logistike, prokurist podjetja

Začetki družbe OMV Istrabenz pred več kot pol stoletja so obenem tudi prvi osnutki Istrabenza, saj je bila prvotna in osrednja dejavnost družbe vseskozi trgovanje z nafto in naftnimi derivati. Prvo črpalko smo v Kopru postavili v letu 1947.

10 let pozneje smo zgradili novo črpalko Koper 1, ki je predstavljala prvi servis z avtomatskim mešanjem goriva za dvotaktne motorje v tedanji Jugoslaviji.

V 70. letih 20. stoletja smo začeli svojo mrežo širiti v notranjost Slovenije ter v Istro.

Leta 1973 smo delovali širom Slovenije že s 30 bencinskimi servisi in smo pokrivali 12 odstotkov slovenskih potreb po naftnih derivatih.

Z naftno krizo leta 1975 je prišlo do združitve obeh slovenskih naftnih družb, Istrabenza in Petrola, ki sta se pričeli razdruževati konec 80. let, medtem ko sta si območja delovanja razdelili.

Leta 1992 smo na podlagi pogodbe o dokapitalizaciji z avstrijsko družbo OMV AG Dunaj in s hrvaško naftno družbo INA ustanovili družbo OMV Istra, d. o. o., Koper. Obenem smo pričeli z uvajanjem franšiznega sistema na bencinskih servisih.

Marca 1996 smo našo družbo OMV Istra, Koper, preimenovali v OMV Istrabenz, Koper. 

Leta 2004 je družba OMV AG postala večinski lastnik podjetja, ki se je nato preimenovalo v OMV Slovenija, d. o. o.

Danes se lahko pohvalimo že z 107 maloprodajnimi in 5 EuroTruck bencinskimi servisi po vsej Sloveniji.

Iskalnik motornih olj