Spletne strani OMV
Zapri
img_climate_neutral_landing

Podnebno nevtralna vožnja

Poleg preprečevanja in zmanjševanja toplogrednih plinov je ogljična izravnava še en zelo pomemben korak k celoviti zaščiti podnebja. Vaša poslovna kartica za gorivo OMV Climate Neutral Card ponuja dve možnosti nadomestila: popolna ogljična izravnava za vsak natočen liter ali posamezne izravnave za izbrano količino goriva. Gre za  prilagodljivo zasnovan sistem, ki ustreza potrebam vaših strank ali načrtovanih poti.

Tako kot metan in dušikov oksid je tudi CO2 toplogredni plin. Vpija toplotno sevanje sonca, ki se odbije od zemeljske površine, in ga znova usmeri proti Zemlji. Večja kot je količina toplogrednih plinov v ozračju, višje so temperature. To sicer pomeni, da je zmanjšanje CO2 učinkovit ukrep proti podnebnim spremembam, vendar obenem pa predstavlja glavni izziv za gospodarstvo.

OMV je združil moči s priznanim in izkušenim podjetjem ClimatePartner, enim od vodilnih ponudnikov rešitev za zaščito podnebja za podjetja. Podjetje ClimatePartner je bilo ustanovljeno leta 2006 v Münchnu in sodeluje s 1500 podjetji v 30 državah. Dolgoletne izkušnje podjetja ClimatePartner in zagotovljena preglednost vseh procesov in projektov ter osebno svetovanje in odlična podpora so bili za nas odločilni dejavniki, da smo se odločili za sodelovanje. Skupaj s podjetjem ClimatePartner vam ponujamo možnost, da kompenzirate količine goriva, kupljene s kartico OMV Climate Neutral Card. S to izravnavo podpirate projekte ogljične izravnave, s katerimi zmanjšujemo izpuste ogljika po vsem svetu.

 • Deležni ste ugodnosti izbranega portfelja certificiranih projektov za ogljično izravnavo.
 • Večja verodostojnost vaše strategije trajnosti: prejeli boste dokument, ki potrjuje vaše stanje ogljične izravnave in je povsem transparenten in sledljiv.
 • ClimatePartner kot priznan in izkušen partner zagotavlja varnost in preglednost vseh postopkov in projektov.
 • Izpuste lahko izravnate brez administrativnih stroškov ali bilančnih tveganj in aktivno prispevate h globalni zaščiti podnebja.
 • Podpora priznanim in revidiranim projektom za ogljično izravnavo po zajamčeni fiksni ceni s kartico OMV Climate Neutral Card*.

  * OMV Climate Neutral Card zagotavlja svojim uporabnikom fiksno ceno za ogljično izravnavo za obdobje 12 mesecev.

OMV vam ponuja dve možnosti za ogljično izravnavo

All-in
 

 1. Za nakup goriva uporabite podnebno nevtralno kartico OMV Climate Neutral Card za izravnavo vseh natočenih litrov goriva. 
 2. Fiksni prispevek za izravnavo je brez dodatnih administrativnih stroškov dodan na račun vaše kartice OMV Climate Neutral Card.
 3. Vsi ogljični izpusti iz natočenih litrov goriva so izravnani s portfeljem projektov za ogljično izravnavo.
 4. Od podjetja ClimatePartner boste prejeli dokazilo o izravnavi – na ta način lahko vedno sledite količini ogljične izravnave.
   

Flex

 1. Z rešitvijo Flex lahko izravnate izpuste posameznih količin goriva.
 2. Na platformi podjetja ClimatePartner izberete želeno količino in jo dodelite svojim naročilom.
 3. Vsi ogljični izpusti iz natočenih litrov goriva so izravnani s portfeljem projektov za ogljično izravnavo.
 4. Od podjetja ClimatePartner boste prejeli dokazilo o izravnavi – na ta način lahko vedno sledite količini ogljične izravnave.
   

Iskalnik motornih olj