Spletne strani OMV
Zapri
img_EcoDiesel_INDUSTRY

OMV Diesel z dodatkom HighTec Performance - Gradbeništvo in industrija

Naša dizelska goriva temeljijo na visokokakovostni sestavi goriva v kombinaciji s posebej razvitim inovativnim paketom dodatkov za izboljšanje učinkovitosti. To pomeni, da goriva OMV Diesel ne ohranjajo vašega gorivnega sistema le čistega, temveč poskrbijo tudi za optimalno delovanje motorja ter manjšo porabo goriva in emisij.

 
 
Naše osnovno dizelsko gorivo proizvajamo v skladu z visokimi standardi kakovosti OMV in ga nenehno preizkušamo. V kombinaciji z bidoizlom FAME izpolnjuje vse minimalne zahteve standarda EN 590. Tako OMV EcoSmart Diesel varuje celoten gorivni sistem in zaradi našega dodatka za izboljšanje učinkovitosti OMV HighTec se ne poveča le učinkovitost, temveč se podaljša tudi življenjska doba motorja. OMV EcoPro Diesel združuje odlične značilnosti goriva OMV EcoSmart Diesel s prednostmi dodatka OMV HighTec za izboljšanje učinkovitosti. Zaradi posebne sestave specialnega dizelskega goriva in višje vsebnosti dodatkov so zdaj usedline v šobah za vbrizgavanje dizelskega goriva le še stvar preteklosti. Čistejši pa ne bo le motor – zaradi istočasnega zmanjšanja porabe goriva se namreč znatno zmanjšajo tudi emisije nečistoč.
img_EcoDiesel_icon_IND_1

Stabilno skladiščenje

Z gorivom OMV EcoPro Diesel
se lahko poslovite od neželenih stranskih učinkov pri skladiščenju.To ima pozitiven učinek na skladiščno sposobnost goriva, kar še dodatno izboljšajo visoki standardi glede skladiščenja v rezervoarjih in logistike.

img__EcoDiesel_icon_4

Povečan učinek čiščenja

Povečana količina dodatkov za čiščenje odstrani tudi obstoječe nečistsoče iz vbrizgalnih šob. Ta izboljšan učinek čiščenja povečuje življenjsko dobo motorjev, izboljšuje prenos moči ter trajno zmanjšuje porabo in emisije goriv.

img__EcoDiesel_icon_2
 

Kakovosten izdelek

Od nabave biokomponent najvišje kakovosti do rednih pregledov v našem laboratoriju in rafiniranja neposredno v rafineriji - visoke zahteve, ki jih mora izpolnjevati prav vsak korak v proizvodnem procesu, so jamstvo za izjemno kakovost goriva OMV EcoSmart Diesel.

img_EcoDiesel_icon_IND_5
 

Daljša življenjska doba

Na gorivo OMV EcoPro Diesel se je mogoče zanesti tudi v ekstremnih razmerah. Kakovostne sestavine dajejo potrebno energijo težki mehanizaciji, od katere se vsak dan zahteva visoka zmogljivost.

img_EcoDiesel_icon_IND_3
 

Prilagodljivost uporabe

Eden za vse namene – tako preprosto je lahko. Ne glede na to, ali gre za dizelske lokomotive, viličarje, zasilne generatorje ali celoten industrijski vozni park – OMV EcoSmart Diesel zagotavlja potrebno moč za različne namene in največjo prilagodljivost.

img__EcoDiesel_icon_6

Izjemna odpornost proti nizkim temperaturam

Na OMV EcoPro Diesel se lahko zanesete v vsaki situaciji – tudi pri zagonu motorja pri najnižjih temperaturah. Posebna sestava tega goriva zagotavlja, da pri temperaturah do -20 °C ne prihaja do izločanja parafinskih kristalov, visoko- kakovostne sestavine pa zagotavljajo odlične lastnosti pri nizkih temperaturah in zimsko uporabnost pri temperaturah do -35 °C.*

 
  EN 590 EcoSmart EcoPro
Skladen s standardom EN 590, nacionalnimi zahtevami ter zahtevami standardov Euro 5 in Euro 6. + + +
Proizveden in preizkušen v skladu s standardi kakovosti OMV. + + +
Preprečuje usedline na vbrizgalnih šobah.   + +
Podaljšuje življenjsko dobo motorja.   + +
Skrajšuje intervale ponovnega polnjenja.   + +
Zmanjšuje porabo goriva.   + +
Največja zmogljivost motorja     +
Odstranjuje usedline iz sistema za vbrizg goriva.     +
Brez parafinskih kristalov do –20 °C (motnišče)     +
Filtrirnost do –35 °C (filtrirnost goriva pri nizkih temperaturah)     +

Prednosti so odvisne od načina vožnje, tipa in starosti motorja ter se nanašajo na referenčno gorivo brez dodatkov, ki ustreza najnižjim zahtevam standarda EN 590.

Bio je prava stvar

FAME (metilni ester maščobnih kislin), znan tudi kot biodizel, dobimo z esterifikacijo rastlinskih olj ali živalskih maščob.Te biokomponente, ki se uporabljajo za proizvodnjo našega goriva OMV EcoSmart Diesel, večinoma izvirajo iz evropskih surovin.To je sicer dobro, vendar ne dovolj dobro za nas. Zato je OMV uvedel dodatne ukrepe, ki precej presegajo minimalne zahteve, ki jih predpisuje evropski standard. Začne se že pri nakupu: OMV kupuje biodizel samo pri zanesljivih in certificiranih proizvajalcih.

 

Vse je pod nadzorom

Stroga vhodna kontrola in nenehno preizkušanje med predelavo zagotavljata optimalno uporabnost in odličen rok uporabnosti goriva OMV EcoSmart Diesel. Večje so tudi zahteve glede čistosti proizvoda:
Največja vsebnost vode v biodizlu za goriva OMV je 40 % nižja od uradnega standarda. Poleg tega je mogoče hladilne lastnosti biodizla, ki ga uporablja OMV, doseči le neposredno, in ne z dodatki.

 

Čista vožnja

Pri dodatku AdBlue® se OMV zanaša na avstrijsko proizvodnjo partnerja Borealis.
AdBlue® v kombinaciji z najnovejšo tehnologijo SCR (selektivna katalitična redukcija) zagotavlja jasne prednosti v obliki zmanjšanja dušikovega oksida. Ob tem poraba AdBlue® znaša le približno 5 % porabe dizla.* Polnjenje je prav tako preprosto kot točenje dizelskega goriva. Najboljše pri tem pa je, da ni na voljo samo na številnih bencinskih servisih OMV po vsej Evropi, saj OMV ponuja tudi dostavo AdBlue® s cisterno ali v praktičnih 1000-litrskih vsebnikih za razsuti tovor (IBC).To zagotavlja, da imajo naše stranke AdBlue® vedno na voljo tam, kjer ga potrebujejo.Tukaj boste našli vse bencinske servise OMV, kjer je na voljo AdBlue®: https://www.omv.si/iskalnik-bencinskih-servisov

AdBlue® je registrirana blagovna znamka nemškega združenja avtomobilskih proizvajalcev (VDA). * Poraba dodatka AdBlue® je vedno odvisna od posameznega vozila in načina vožnje ter od ustreznega standarda emisijskih vrednosti motorja (standard EURO). Na splošno velja, da poraba AdBlue® znaša okoli 5 % porabe dizla – torej približno 1 do 1,5 l / 100 km. Pri porabi 1 do 1,5 l / 100 km s 60-litrskim rezervoarjem AdBlue® dosežemo do 6000 km.To je več kot dovolj, da pridete do najbližjega bencinskega servisa OMV, ki ima na zalogi dodatek AdBlue®.

 

Išči varnostni dokument po produktu

Kontakt

   

OMV Slovenija, d. o. o.
Ulica 15. maja 19
6000 Koper
Slovenija

Telefon: +386 (5) 663 3380
fax: +386 (5) 610 6373
info.storitve-stranke.si@omv.com

   

 

Iskalnik motornih olj