Spletne strani OMV
Zapri
OMV_HQ_si

OMV Aktiengesellschaft

Družba OMV odgovorno proizvaja in trži nafto in plin, pa tudi kemični izdelki in rešitve, ter razvija inovativne rešitve za krožno gospodarstvo. S 17 milijardami EUR prihodka in približno 25.000 zaposlenimi v letu 2020 (vključno z družbo Borealis) je ena od največjih avstrijskih industrijskih družb, ki kotirajo na borzi.

Pri raziskovanju in proizvodnji ima močno bazo v Srednji in Južni Evropi, pa tudi uravnotežen mednarodni portfelj. Druge temeljne regije so Bližnji vzhod in Afrika, Severno morje, Rusija ter Azija-Pacifik. Leta 2020 je bila povprečna dnevna proizvodnja 463.000 sodov ekvivalenta nafte na dan s poudarkom na zemeljskem plinu.

Na področju goriv in surovin (Fuels & Feedstock) OMV upravlja tri rafinerije v Evropi, v lasti pa ima tudi 15-odstotni delež v ADNOC Refining in ADNOC Global Trading s skupno letno predelovalno zmogljivostjo več kot 500.000 sodov na dan. Poleg tega OMV upravlja približno 1.800 bencinskih servisov v devetih evropskih državah ter skladišča za plin v Avstriji in Nemčiji. Leta 2020 je skupna prodaja zemeljskega plina znašala okoli 164 TWh.

V panogi kemikalij prek odvisne družbe Borealis spada med svetovne vodilne ponudnike naprednih in krožnih rešitev na področju poliolefinov, v Evropi pa ima vodilno vlogo na trgu osnovnih kemikalij, gnojil in mehanskega recikliranja plastike. Družba kupcem po vsem svetu zagotavlja storitve in izdelke prek družbe Borealis in dveh pomembnih skupnih podjetij: Borouge (z nacionalno naftno družbo Abu Dabija oziroma ADNOC s sedežem v ZAE) in Baystar™ (z družbo Total s sedežem v ZDA).

Trajnostnost je pomemben sestavni del poslovne strategije družbe OMV. OMV podpira prehod na nizkoogljično gospodarstvo in ima merljive cilje za zmanjšanje intenzivnosti ogljika ter tudi za izvajanje novih energetskih in petrokemičnih rešitev.

OMV Group Presentation 2022 (PDF, 2,6 MB)

OMV Company Factsheet 9/2021 (PDF, 1017,9 KB)

Group organization chart (PDF, 34,0 KB)

Iskalnik motornih olj